Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Osteprodusenter får drahjelp fra Tine

160 medlemmer i Norsk Gardsost får tilgang på kompetanse, teknisk utstyr, vedlikehold og service.

Jarle Rueslåtten i Norsk Gardsost og Ann-Norill Stennes i Tine har inngått en avtale som gir lokale osteprodusenter tilgang til flere tjenester hos Tine. Foto: Peder Buskenes/Tine
Jarle Rueslåtten i Norsk Gardsost og Ann-Norill Stennes i Tine har inngått en avtale som gir lokale osteprodusenter tilgang til flere tjenester hos Tine. Foto: Peder Buskenes/Tine

Tine har lenge gitt oster fra småskalaprodusenter haik ut til butikkene med sine biler. Nå skal de tilby 160 konkurrenter i Norsk Gardsost en rekke andre tjenester i tillegg.

Oppfølging av produktkvalitet, oppfølging og kontakt med Mattilsynet, bistand ved revisjon og prøveuttak av luft, vann og miljø er noen av tjenestene Tine vil tilby til medlemmene i Norsk Gardsost. Det skriver Tine på sine nettsider.

Kontroll av melkeanlegg og robotens tekniske komponenter, forebyggende vedlikehold og reparasjoner på kjøleanlegg og gårdstanker er noen andre. I tillegg kan medlemmer av Norsk Gardsost også bestille og kjøpe brukte gårdstanker.

– Vi har fått en kjempegod avtale med Tine. Den bygger videre på det gode samarbeidet vi har hatt, og det styrker medlemmene våre. Tine vil tilby sine tjenester til medlemmene selv om de ikke leverer melk dit, forteller Jarle Rueslåtten, som er styreleder i Norsk Gardsost.

Annonse

Fram til 2003 slakta Tine meieriene de la ned, og solgte byggene med en klausul om at de ikke skulle brukes til meieri igjen. Vikedal meieri i Rogaland var det første meieriet som ble solgt uten slik klausul, og siden den gang har samarbeidet mellom Tine og lokale osteprodusenter bare blitt tettere og bedre.

I flere år har Tine gitt haik til oster fra mindre produsenter når de kjører ut sine varer til butikker over hele landet. I år er det snakk om 900 000 kolli og 20 000 tonn, og volumet øker for hvert år.

Avtalen gir småskalaprodusentene tilgang på teknisk utstyr, vedlikehold og service. Den gir også medlemmene i Norsk Gardsost tilgang på faglig rådgivning innenfor kvalitetsstyring, laboratorieanalyser på melk og på ferdige produkter.

– Vi håper at dette kan være med å møte importstrømmen og fremme norsk melk og ost, og vi tror at dette bare er starten på noe som vil bli veldig bra.

Neste artikkel

Endrer ikke høy omsetningsavgift på melk