Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Planlegger ny messe

Blir Agrisjå i august 2023.

STORT: Agrisjå er en av landets største fagmesser for landbruk. Her samles profesjonelle bønder, kjøpelystne og skuelystne fra hele landet for å gjøre en god handel eller oppleve bredden og mangfoldet våre bygdenæringer har å by på. Samtidig er Agrisjå en stor publikumsopplevelse for store og små.
STORT: Agrisjå er en av landets største fagmesser for landbruk. Her samles profesjonelle bønder, kjøpelystne og skuelystne fra hele landet for å gjøre en god handel eller oppleve bredden og mangfoldet våre bygdenæringer har å by på. Samtidig er Agrisjå en stor publikumsopplevelse for store og små.

– 25.- 27. august 2023 blir det ny landbruksmesse på Frigården i Stjørdal. Planleggingen av Agrisjå 2023 er nå godt i gang, og ny daglig leder er ansatt, skriver arrangøren i en pressemelding.

Forrige messe var på Frigården i 2017. Det var også planlagt å arrangere Agrisjå i 2020. Korona satte en stopper for den, og det medførte også utfordringer for arrangementsselskapet Trøndersk Landbruk AS. Nå er selskapet klar for å arrangere ny messe etter en positiv prosess med eierne og samarbeidspartnerne for selskapet. Jomar Ertsgaard er i vår tilsatt som ny daglig leder.

- Det er allerede stor interesse blant utstillere og aktører for å delta på Agrisjå 2023. Nå blir det viktig fremover å utvikle messen slik at den blir relevant for aktørene i landbruksfeltet, sier Ertsgaard.

Han mener interessen har flere forklaringer:

- For det første så har Agrisjå en god posisjon som en av de store fagmessene for landbruket i Norge. Det nye messeområdet i 2017 ble godt mottatt av både utstillere og besøkende. Agrisjå skal fortsatt styrke seg som en fagmesse i kombinasjon med en hyggelig folkefest. Siden forrige messe har vi vært gjennom en pandemi, og med kriger ute i verden ser vi nå alle betydningen av et mangfoldig og sterkt landbruk i Norge. Agrisjå er derfor viktig som en utvikling- og formidlingsarena innenfor matproduksjon, sier han.

Annonse

Ellers mener Ertsgaard at det også er behov for å vise frem utstyr utover tradisjonelt landbruksutstyr. Det kan være anleggsutstyr og vedlikeholdsmateriell da det er mange bønder som også opererer som entreprenører og håndverkere ved siden av gårdsdriften eller som har behov for slikt utstyr i egen landbruksdrift. Verktøy, hage- ved- og skogutstyr håper vi også blir godt representert på messen i 2023.

Ertsgaard understreker at Agrisjå først og fremst er en fagmesse for landbruket, men at arrangementet også har en bred publikumsappell.

- Vi håper på at det i tillegg til maskiner, utstyr og redskaper også blir ei storstilt husdyrutstilling, og et innholdsrikt fag- og kulturprogram, med et bredt spekter av deltakere innen relevante bransjer og sektorer, sier han.

Styrets leder, Jan-Yngvar Kiel ser med forventning og spenning fram til Agrisjå 2023.

– Arrangørselskapet Trøndersk landbruk AS vil gjøre det vi kan for at utstillere og publikum endelig kan oppleve et nytt og enda bedre Agrisjå etter lang tids venting. Landbrukets betydning i Norge og i store deler av verden har knapt nok vært større. Utviklingen innen teknologi, digitalisering og produksjonsprosesser i landbruket er i rivende utvikling. Agrisjå 2023 vil bidra til å løfte fram dette for et bredt og fagsterkt publikum sammen med utstillerne, sier Kiel.

Neste artikkel

Bekrefter at Agroteknikk avholdes i november