Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Røyse Bærpresseri hedret med Spesialitetsmerket

Et produkt i særklasse, mener Matmerk

Salgs- og markedsansvarlig Cecilie Bjørnebye Jensen og eier Ingvild Collet-Hanssen skåler i Solbærsaft fra Røyse Bærpresseri. Foto: Matmerk
Salgs- og markedsansvarlig Cecilie Bjørnebye Jensen og eier Ingvild Collet-Hanssen skåler i Solbærsaft fra Røyse Bærpresseri. Foto: Matmerk

– Annethvert solbær i Norge kommer fra Røyse ved Tyrifjorden. Så helt på sin plass at solbærsaften fra Røyse Bærpresseri nå blir hedret med kvalitetsmerket Spesialitet, skriver Matmerk i en pressemelding.

PRODUKT I SÆRKLASSE

Siste dagen i juni fikk Røyse Bærpresseri tildelt Spesialitet for solbærsaften sin - et hedersmerke forbeholdt produkter som er i særklasse i sin kategori.

– Få vet at annethvert solbær i Norge dyrkes på Røyse. Røyse Bærpresseri har med solbærsaften løftet seg opp på et nasjonalt nivå av lokaldrikkeprodusenter. All grunn til å være kry av håndverket de leverer, sier Nina Sundqvist, administrerende direktør i Stiftelsen Matmerk i en pressemelding.

Annonse
Foto: Matmerk.
Foto: Matmerk.

STOLT EIER

Solbærsaften fra Røyse er laget av solbær fra Røyse som presses og videreforedles hos Røyse- frukt og bærpresseri. Det var en stolt eier Erlend Eilev Mellerud som var tilstede under tirsdagens tildeling:

– Vi har arbeidet hardt i flere år, så å motta Spesialitet-merket for solbærsaften, ja det er stor stas når nåløyet er trangt. Tusen takk, sier Mellerud.

Dette er Spesialitet

Spesialitet er et offisielt norsk informasjonsmerke som tildeles lokalmat- og drikke.

For å få dette merket må produktet være basert på gode norske råvarer, det må gjerne være laget etter lokale oppskrifter.

Produktet må godkjennes av en fagjury med høy kompetanse. Juryen ledes av Harald Osa.

Kilde Matmerk

Neste artikkel

Suksess med norske ungdommer