Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Setter ned prisen på nitrogengjødsel

Felleskjøpet setter ned prisen på Opti-NS 27-0-0 med 35 prosent. Yara varlser at markedet utover våren kan vente seg reduserte priser også på fullgjødsel

Markedssjef Anders Trømborg i Yara bekrefter at gjødselgiganten har satt ned prisen på Opti-NS 27-0-0 til sine distributører, blant annet Felleskjøpet. Men han vil ikke gå inn på hvor mange prosentpoeng prisen har gått ned.

- Vi kan ikke opplyse om prisene våre ut til distributør.

- Er prisnedgangen på Opti-NS 27-0-0 et varsel om at prisene også på andre gjødseltyper vil synke?

- Ja, det er et signal. Men det vil ta litt lenger tid å få på plass det praktiske rundt fullgjødsel. Normalt handles det svært lite fullgjødsel på denne tiden av året og vi må sørge for at vi har kontroll på beholdningene. Det er som kjent også utfordringer med å skaffe tilstrekkelig med råvarer som brukes i fullgjødsel.

Annonse

- Tror du det vil komme en prisnedgang på de andre gjødseltypene iløpet av juni?

- Ja, det tror jeg, svarer Trømborg.

Opti-NS 27-0-0 er spesielt egnet til gjødsling av eng og korn i kombinasjon med husdyrgjødsel. Den tilfører jorda nitrogen og plantenes normale svovelbehov. Husdyrgjødsla dekker behovet for fosfor og kalium. Ifølge den siste prislista til Felleskjøpet koster nå ett kilo OPTI-NS 27-0-0 kroner 6,87,-.

- Hvilket råd har du til en kornprodusent som vurderer om han skal bestille gjødsel for neste sesong til dagens høye priser, eller vente og se situasjonen an?

- Det kan jeg ikke kommentere, sier Trømborg. Først og fremst er det viktig å ta vare på avlingspotensialet i inneværende sesong. Med utsikter til regn på Østlandet i morgen er det nok viktigere å få på litt nitrogen i dag enn å tenke alt for mye på neste sesong nå. Vi trenger en god sesong nå med høye avlinger og tilstrekkelig protein.

Har du noe på hjertet?

Neste artikkel

Slik lykkes man med Karbon Agro