Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Skal tilby utdanning i presisjon

Fagskolen Innlandet jobber med å utvikle et studietilbud innen grønn teknologi og presisjonslandbruk.

STUDIE: Hilde Hauge Langeland forteller at Fagskolen Innlandet vil tilby et praktisk rettet studie i presisjonslandbruk.
STUDIE: Hilde Hauge Langeland forteller at Fagskolen Innlandet vil tilby et praktisk rettet studie i presisjonslandbruk.

Kunnskapsdepartemetet har gitt én million kroner til prosjektet. Fagskolen Innlandet samarbeider med Læringsfabrikken på Raufoss, Lena Valle vgs, NIBIO Apelsvoll, NLR Innlandet, Innlandet Bondelag og Høgskolen Innlandet, Blæstad om å utvikle studiet.

– Har du yrkeserfaring relatert til landbruket, kan du søke om opptak, forteller prosjektleder Hilde Hauge Langeland.

Involverte i utdanninga vil være de fremste forskerne og rådgiverne på presisjonslandbruk i NIBIO og NLR.

Annonse

– Utdanninga skal ha en praktisk tilnærming. Studentene skal få svar på hvordan de kan bruke de ulike presisjonsverktøyene i sin virksomhet. Denne utdanninga er for gårdbrukere, rådgivere og lærere som vil vite hvilke muligheter som ligger i presisjonslandbruket.

Prosjektleder Hilde Hauge Langeland sier de fortsatt er usikre på om utdanninga skal være et 60-poengsstudie, eller om det skal være modulbasert. De fleste forelesningene vil være på nettet, men det vil også være samlinger ute hos bønder som har erfaring med å bruke ulike presisjonsverktøy.

En del av prosjektet er å se på utvikling av en læringshub, med NIBIO Apelsvoll som en praksisarena, der folk kan lære seg å bruke for eksempel droner.

Studiet vil ha oppstart i løpet av 2022/2023.

Har du noe på hjertet?

Neste artikkel

Utnytter GPS-ens potensial