Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Snarrådig snuoperasjon

Ole Martin Kildahl i Bakken Øvre Gårdsmat fikk store deler av inntektsgrunnlaget sitt revet bort over natta. Med hjelp fra Innovasjon Norge har han klart å omstille seg i rekordfart.

RASK OMSTILLING: Etter bare noen få dager har Kildahl allerede mange bestillinger på nettsiden stuttrestmat.no, og kjører nå varer rett på døra til kundene. Foto: Privat
RASK OMSTILLING: Etter bare noen få dager har Kildahl allerede mange bestillinger på nettsiden stuttrestmat.no, og kjører nå varer rett på døra til kundene. Foto: Privat

Kildahl mistet så godt som hele omsetninga si i løpet av to dager, da alt ble koronastengt. Han hadde våren fullbooket med catering, konfirmasjoner, festivaler og marked, og plutselig forsvant alle planene ut i lufta. Bare den første måneden tapte han 2,3 millioner kroner i inntekter.

– Det er helt uvirkelig. Jeg hadde aldri trodd at noe slikt som dette kom til å skje, forteller han oppgitt.

VANLIGVIS ER BEDRIFTEN hans arbeidsplass for rundt 20 mennesker, men inntektsbortfallet førte til at han ble nødt til å permittere de ansatte. Etter en dag med tunge tanker og bekymringer for framtida, fant Kildahl ut at det ikke nyttet å tvinne tommeltotter.

– Vi måtte tenke i litt nye baner og kom fram til at det beste ville være å begynne med utkjøring av mat på døra til folk. Derfor startet vi nettsiden stuttrestmat.no, forteller han.

FOR Å FÅ PENGER til snuoperasjonen, tok Kildahl kontakt med Innovasjon Norge, som kastet seg rundt og ga lokalmatprodusenten 225 000 kroner til utarbeiding og betjening av nettsiden, drivstoff og lønn.

Annonse

– Det tok bare tre dager fra jeg kontaktet Innovasjon Norge, til nettsiden var oppe og gikk. Det er raskt byråkrati, må jeg si, så all honnør til Innovasjon Norge Innlandet for det, sier han til Norsk Landbruk.

I tillegg til Øvre Bakken Gårdsmats varer har Kildahl fått med seg 30 andre lokalmatprodusenter som var i samme situasjon som ham selv, til å bidra med produkter til nettsiden.

Nå er de allerede godt i gang med å ta imot bestillinger, og de kjører varer rett til kunder og til egne leveringspunkter over store deler av østlandsområdet.

Neste artikkel

Bygget fjøs i tre og kjøpte brukt melkestall