Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sprengt kornkapasitet

Felleskjøpet varsler om volum som overgår alle rekorder.

HELT TOPP: Det meldes om gode avlinger over hele Østlandet. Foto: Marit Glærum.
HELT TOPP: Det meldes om gode avlinger over hele Østlandet. Foto: Marit Glærum.

Samvirkeorganisasjonen informerte i går sine kornleverandører om at de på Østlandet så langt i år har mottatt 273.000 tonn korn på FKAs egne og samarbeidende anlegg.

– Isolert for uke 34 mottok Østlandet 140.000 tonn, et volum som sprenger alle tidligere rekorder, skriver de.

– Det er ingen tegn til «regnværspauser», som betyr at innhøstingen fortsetter for fullt i uke 35 og 36 på Østlandet nord og indre strøk av Østfold, Buskerud og Telemark, legger de til.

Annonse

FKA startet transittering til kyst, fabrikker og Stavanger Havnesilo umiddelbart fra start på skuronn og var helt ajour i starten av uke 32.

– Alt korn som skal til Stavanger Havnesilo må kjøles og rulleres før utskiping. Båtene ligger nå i kø for lossing og FKA disponerer alle kapasitet. Øvrige leveringsmuligheter til FKRA og FKAs egne fôrfabrikker og Norgesmøllens anlegg utnyttes maksimalt. Etter uke 34 må vi nå konstatere at FKAs totalkapasitet på Østlandet er fullt ut utnyttet. Økte investeringer i kjølemaskiner og utbedring av flaskehalser med hensyn på mottak og lager på noen enkeltanlegg, sammen med økt kapasitet på transport til lands og vanns, er ikke tilstrekkelig til å handtere en enorm strøm av tørt og varmt korn fra rekordmange produsenter som ønsker å levere. Av denne grunn vil det dessverre oppleves begrensninger på leveringsstimer på mange mottak. Vi skal så godt det lar seg gjøre informere om nye ledige timer på det enkelte mottak, skriver de.

Neste artikkel

– Frykter det blir verre, før det blir bedre