Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Stor etterspørsel tross høyere priser

Forhandlerne av vedmaskiner og sagbruk har gode tider om dagen. Selv om prisene på disse maskinene har økt mye de siste årene, melder flere forhandlere om at omsetningen er mer enn doblet på to år.

MATERIALER: –  En typisk kunde av våre sagbruk er en som har gård og som kontinuerlig har et behov for virke, forteller Robert Berglund i Logosol.
MATERIALER: – En typisk kunde av våre sagbruk er en som har gård og som kontinuerlig har et behov for virke, forteller Robert Berglund i Logosol.

På årets Dyrskun var det særlig stor aktivitet på standene til de utstillerne som solgte sagbruk og vedmaskiner. 70.000 mennesker besøkte Dyrskun i løpet av tre dager.

Med høye priser på materialer, strøm og ved ønsker mange gårdbrukere og skogeiere å produsere sine egne materialer og ved.

KORONAPANDEMIEN og økte stålpriser har ifølge Tor Bakken-Flaathe, som er representant for Wood-Mizer i Norge, ført til at prisene på deres sagbruk har økt med 35 prosent på to år. Likevel er etterspørselen økende.

- Vi har mangedoblet omsetningen de siste to årene. Mange gårdbrukere har oppdaget hvor mye de sparer på å kunne produsere egne materialer, sier Tor Bakken-Flaathe. Han forteller at han i fjor bestilte 350 maskiner og i år har bestilt 450 nye maskiner.

Annonse

SVENSKE LOGOSOL, som selger både båndsagbruk og kjedesagbruk, melder at omsetningen deres er doblet på tre år.

- Det ligger i tiden at folk ser til sitt eget hjem, og ikke reiser så mye som før pandemien. En typisk kunde av våre sagbruk er en som har gård og som kontinuerlig har et behov for virke, forteller Robert Berglund i Logosol.

VEKST: - I fjor solgte vi 170 vedmaskiner. I år regner jeg med at salget vil ende på rundt 400 maskiner, sier Geir Leknes i Wee.
VEKST: - I fjor solgte vi 170 vedmaskiner. I år regner jeg med at salget vil ende på rundt 400 maskiner, sier Geir Leknes i Wee.

DE RIMELIGSTE vedmaskinene som ble vist på Dyrskun fant vi på standen til Wee. Disse hadde en prislapp på mellom 38.000 og 70.000 eks mva.

- I fjor solgte vi 170 vedmaskiner. Hittil i år har vi solgt mer enn 300 maskiner. Jeg regner med at årets salg vil ende på rundt 400 maskiner, sier Geir Leknes i Wee.

Vedmaskinene Wee selger er produsert i Kina. Leknes forteller at deres største maskin kan produsere mellom 3 og 3,5 kubikk med ved i timen.

Har du noe på hjertet?

Neste artikkel

Anbefaler kundene å ha overbygg