Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tine lager havredrikk med norsk havre

Nå er havredrikken Gryr laget av norsk havre. Med tiden skal den også lages i Norge.

HAVREDRIKK: 300 tonn norsk havre skal i år bli til havredrikk fra Tine. Foto: Anne Valeur
HAVREDRIKK: 300 tonn norsk havre skal i år bli til havredrikk fra Tine. Foto: Anne Valeur

Når Tine nå lanserer Gryr i ny drakt er det for å markere at havredrikken er laget på norske råvarer.

– Tine er en del av millioner av nordmenns spisevaner og vi ønsker å møte forskjellige behov og være til stede i alle kjøleskap. Plantebasert er ikke en døgnflue eller en forbigående trend, men et behov som har kommet for å bli. Med Gryr møter vi forbrukere som vi ikke treffer i dag, sier en spent Gunnar Hovland, konsernsjef i Tine, i en pressemelding.

I TIDA UNDER PANDEMIEN har forbrukerne signalisert sterkt at de ønsker norsk mat laget i Norge. For tredje år på rad er lokalmat- og drikke en salgsvinner i dagligvarebutikkene. Gryr havredrikk er den første havredrikken som er laget med norsk havre.

– Det er en selvfølge at Tine skal fortsette å videreutvikle kjernen, som er å lage førsteklasses produkter av norsk melk. Samtidig skal vi være aktuelle og tilby smakfulle kvalitetsprodukter folk vil ha i et marked i sterk vekst. Det kommer også Tine-bonden til gode, fortsetter Hovland.

LANSERINGEN AV GRYR havredrikker er et resultat av et godt samarbeid med Norgesmøllene. I første omgang er det rundt 75 kornbønder på Østlandet som leverer kvalitetshavren som brukes i både en naturell og fyldig variant. Over 300 tonn norske havrekorn går med på å produsere det foreløpige volumet for i år.

SATSING: Gunnar Hovland mener at satsingen på havredrikk også vil komme Tine-bonden til gode. Foto: Ole Martin Buene
SATSING: Gunnar Hovland mener at satsingen på havredrikk også vil komme Tine-bonden til gode. Foto: Ole Martin Buene
Annonse

– Dette viser igjen hvordan Tine og landbruket for øvrig skaper et levende Norge med lys i husene i bygd og by. Når vi lykkes med å lage plantebaserte produkter på norske råvarer betyr det også en kjempemulighet for å utvide sortimentet av norske landbruksvarer, fortsetter Hovland.

Neste steg er å ta produksjon av havredrikkene hjem til Norge. Foreløpig blir Gryr havredrikkene produsert i Sverige. Ambisjonen er at Gryr blir tatt godt imot av det norske markedet, slik at investeringene som kreves vil lønne seg.

GRYR HAR VÆRT Å FINNE i butikkhyllene siden 2018. Nå trapper Tine opp innsatsen med ambisjoner om å ta en tydeligere posisjon innen plantebasert mat og drikke.

– Allerede nå lanserer vi Gryr Revet, et plantebasert alternativ du kan bruke til for eksempel taco og pizza. I tillegg beholder vi selvfølgelig Gryr Matfløyel. Et produkt som har rukket å bli en storfavoritt i mange kjøleskap, på grunn av sin fantastiske evne til å både piskes og kokes, sier Linn Sinnes Abrahamsen, som jobber med Gryr-produktene i Tine.

Meierisamvirket følger mattrendene på nært hold, og skriver at de vil utvikle nye produkter i Gryr-porteføljen i takt med forbrukerbehovene.

Neste artikkel

– Mulig vi burde ha ventet med kalkinga