Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

TKS Agri kjøper Haru Systemer

Stasjonærblanderen skal heretter selges gjennom Felleskjøpet.

HaRu Processor 3000. Foto: Dag Idar Jøsang
HaRu Processor 3000. Foto: Dag Idar Jøsang

TKS Agri skriver i en pressemelding at de har signert avtale om å overta Haru Systemer AS. Selskapet har de siste årene hatt suksess med sin stasjonærblander for rundballer og silofôr ved navn Processor 3000. Nå overtar TKS Agri rettighetene til blanderen og plasserer den sammen med sine eksisterende produkter for automatisk utfôring.

Processor 3000 sørger for både kutting og miksing av fôret, og har fått gode skussmål for både lavt effektforbruk og lav byggehøyde slik at den passer inn i eksisterende fjøs. Systemet kan tilpasses matebord/transportører slik at utfôring av hele dagsrasjoner til storfe og småfe kan automatiseres.

Processor 3000 vil heretter selges eksklusivt gjennom Felleskjøpet Agri og Felleskjøpet Rogaland Agder. Haru produktene skal produseres ved TKS sin fabrikk på på Jæren og overgangen vil skje gradvis i løpet av 2021.

TKS Agri skriver i pressemeldingen at de har hatt et langvarig og godt samarbeid med Haru og har tidligere overtatt produksjonen av Haru-produkter som Royal Fylltømmer, rundballekutter og doseringsbord.

Atle Sjølyst-Kverneland, Daglig leder i TKS AS sier oppkjøpet av Haru befester selskapets posisjon i Norge, og at det også vil gi et fortrinn i eksportmarkedet.

– Oppkjøpet viser at vi har stor tro på å utvide vårt produktsortiment med solide kvalitetsprodukter, spesielt utviklet for norske bønder, sier Sjølyst-Kverneland.

Hans Kråbøl, daglig Leder Haru Systemer AS sier de er svært godt fornøyd med oppkjøpet og at selskapene tenker mye likt.

– Med den kompetansen begge har på innendørsmekanisering vil det å samle produktene åpne for mange nye kombinasjoner. Med et salg på 30 maskiner i år er det nå omtrent 100 stykk Processor 3000 i drift rundt omkring i landet. Det bli en ekstra sikkerhet for våre kunder at TKS nå tar over alt ansvar for videre oppfølging og delesalg, sier Kråbøl som nå gir seg i selskapet. Hans kolega Rune Heggen blir derimot med videre til TKS.

Neste artikkel

Kuhn har laget helautomatisk fôringsrobot