Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Unge har datoskrekk

Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos

En undersøkelse gjennomført av Norstat, viser at 38 prosent av de unge som kaster mat, sier at maten havner i søpla på grunn av skepsis rundt holdbarhet. Det er ofte middagsrester som blir kastet, etterfulgt av frukt, grønt og brød, og det gjelder for hele befolkninga.

Annonse

– Datoskrekken er størst blant de yngste. Det er kanskje ikke så rart. De har vokst opp i et samfunn hvor mange heller kjøper ny mat, enn å bruke sansene til å teste det vi har liggende. De er nok heller ikke klar over hvor mye penger de kan spare, ved å få et mer bevisst forhold til holdbarhetsdato – i tillegg til å gjøre noe bra for miljøet, sier Ann-Kristin Raknes Pfründer, daglig leder i Too Good To Go.

Neste artikkel

Stort Mirakeloverskudd