Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Vil ha færre, men bedre systemer

- Jordplan og Skifteplan bør slå seg sammen. Hvis de i tillegg hadde tatt med seg Agrilogg, som er sterkest på brukervennlighet og har flere funksjoner, kunne de blitt et veldig bra system, sier melkeprodusent Christian Diskerud Meyer på Toten.

Her ser Christian Diskerud Meyer på mobilapp'en til Agrilogg, for å sjekke varelageret med grovfôr.
Her ser Christian Diskerud Meyer på mobilapp'en til Agrilogg, for å sjekke varelageret med grovfôr.

Han har lang erfaring med å bruke alle de tre norskproduserte dataverktøyene. I tillegg bruker han Eana Ku i fjøset. Eana Ku leveres av Mimiro AS, som er eid av Tine (60 prosent) og Felleskjøpet Agri (40 prosent).

To systemer

- Slår du sammen alle de ansatte i Jordplan, Skifteplan og Agrilogg nærmer du deg ti prosent av de ansatte i Mimiro, sier Christian. Han mener hverdagen som bonde hadde blitt lettere hvis han kun måtte forholde seg til to systemer, ett for det som skjer i fjøset og ett for det som skjer på jordene.

- De som leverer tjenester inn i dette systemet må levere dokumentasjon på utført arbeid. Det utførte arbeidet må gjøres basert på input fra planleggingsverktøyet til bonden, og dokumentasjon på utført arbeid må sendes inn igjen i samme verktøy. Først da kan vi bli virkelig effektive, sier Christian.

Felleskjøpet Agri

Annonse

I tillegg til å ha verktøyene “Min gård” og “FK-boka” har Felleskjøpet Agri også kjøpt aksjer i svenske DataVäxt AB, som tilbyr dokumentasjonssystemene og presisjonsverktøyene Cropplan, Logmaster og Cropsat.

- FK-boka virker som et mislykket forsøk på å kopiere Agrilogg. Min Gård ser jeg nytten av, men håper de går noen runder til på brukervennlighet. På mobil, må du rulle nedover i evigheter for å finne produkter og tjenester, sier Christian.

Satser på to hester

- Det ser ut som Felleskjøpet Agri satser på flere hester samtidig. Jeg er redd for at resultatet da blir at ingen av systemene blir så gode som de har potensiale til. Det er rart at Felleskjøpet Agri ikke satser alt på Mimiro og deres programportefølje Eana (Eana Skifte og Eana Ku). Nå bruker de penger på to selskaper som har ambisjoner om å gjøre akkurat den samme tjenesten for bonden, sier Christian.

Har du noe på hjertet?

Neste artikkel

Helgjødsel best til beite