Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Borgeby satte ny besøksrekord

19 900 besøkte feltdagene sør i Sverige.

Stor pågang for å besøke Gropen, et to meter dypt hull der man kan studere plantenes utvikling både over og under bakken. Alle foto: Espen Syljuåsen
Stor pågang for å besøke Gropen, et to meter dypt hull der man kan studere plantenes utvikling både over og under bakken. Alle foto: Espen Syljuåsen

Borgeby Fältdagar befester sin posisjon som Skandinavias ledende utendørs landbruksmesse etter at hele 19 900 var innom i løpet av de to messedagene. Som alltid kunne de svenske arrangørene by på en rekke planteforsøk, og i Gropen hadde man valgt å sette et ekstra fokus på hva jordpakking har å si for plantenes utvikling. For de som fikk med seg det halvtimes lange foredraget i Gropen, fikk man en svært informativ og faktabasert presentasjon av temaet. Mer om dette, og flere messenyheter kan du lese om i kommende utgaver av Norsk Landbruk.

På høyre side er jorden pakket med det som tilsvarer en treakslet gjødselvogn med ti tonns aksellast. Det koster 87 prosent utbytte.

I tillegg til å sette ny rekord i antall besøkende, deltok 356 utstillere på messa. Også dette er historisk høyt for feltdagene, som arrangeres av det store skånske planteavlsrådgivningsselskapet HIR Malmöhus. Svenske bønder er selvsagt den største andelen besøkende, men også en rekke nordmenn, dansker, finner og tyskere tok turen til Borgeby.

Annonse

Neste år arrangeres feltdagene onsdag 24. og torsdag 25. juni. Før den tid minner vi om at du også kan oppleve en utendørs landbruksmesse i Norge, fra fredag 22. til søndag 24. august arrangeres nemlig Agrisjå i Stjørdal.

Flere såvareleverandører viste fram sine ulike sorter. Helt til venstre i dette bildet ser vi Mariboss, en fôrhvetesort som etter det Norsk Landbruk erfarer nå også dyrkes i Norge.

Neste artikkel

Mener melkebruk står for hopp i angus-semin