Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Gode resultater for Väderstad

Resultat på 108 millioner i 2016.

Den svenske såmaskin- og redskapsprodusenten Väderstad hadde i fjor en omsetning på 1,73 milliarder norske kroner og et resultat på 108 millioner kroner. (Foto: Espen Syljuåsen)

– 2016 har vært et utfordrende år i maskinbransjen med stor spredning i markedene. Noen markeder, som for eksempel Frankrike, har hatt de laveste avlingene på førti år, mens Ukraina og Russland har hatt rekordavlinger, sier direktør i Väderstad AB Jan Engfeld i en pressemelding.

Den svenske produsenten av såmaskiner og jordbearbeidingsutstyr er representert i 40 land verden over og har, inklusive sine heleide datterselskap, en omsetning på 1,73 milliarder norske kroner, og satt igjen med et resultat på 108 millioner i 2016. 85 prosent av omsetningen kommer i form av eksportinntekter fra markeder utenfor Sverige, og de ser lyst på fremtiden.

– Vi har hatt en god start på 2017 og ligger foran salget i fjor. Det er først og fremst melk og raps-priser som er positive faktorer, mener Engfeldt.

SE VIDEO: Henrik Kjeldsen har kjøpt landets første Väderstad Seed Hawk

Spesielt positiv er utviklingen i Sverige, Ukraina og England, mens det er litt mindre tempo i Tyskland og Frankrike.

Av nyvinninger de satser på å selge inn i 2017 kommer presisjonssåmaskinen Tempo L og såmaskina Spirit R.

Annonse

– Vi skal fortsette å ligge i forkant av teknikk- og elektronikkutviklingen og vi ser positivt på det kommende året, sier Engfeldt.

Selskapet har ikke helt overraskende hovedkontor i den svenske byen Väderstad og har i dag omtrent 1 100 ansatte i 40 land.

SE VIDEO: Se nye Spirit R, Rapid og debutanten SeedEye

SE VIDEO: Slik fungerer frøtelleren SeedEye

Neste artikkel

Nytt såmaskinkonsept fra Junkkari