Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kirgisistan vil ha NRF-genetikk

Bønder i Kirgisistan importerte 7000 doser NRF-sæd for fem år siden. Nå ser de resultatene og vil ha mer.

Utenriksminister Chingiz Aiderbekov vil gjerne importere mer NRF-sæd. Lars Kristian Bredahl (Geno Global) og Roald Nes (Tine) er glade for å se at norsk avlsarbeid verdsettes over store deler av kloden . Foto: Geno

I 2014/2015 eksporterte Geno Global om lag 7000 doser NRF-sæd til Kirgisistan.

Mange kyr som er resultat av denne eksporten produserer nå melk i Kirgisistan og landet har hatt svært gode resultater med bruk av den røde, norske kombinasjonskua.

– Geno Global ønsker å fortsette det gode samarbeidet og bygge videre på salget og erfaringene som viser at NRF-genetikk kan gi et betydelig løft for melkeproduksjonen i landet, skriver Geno i en pressemelding.

Bekreftet stor interesse

Annonse

Forrige uke hadde Lars Kristian Bredahl i Geno Global et møte med en delegasjon fra Kirgisistan. Det var utenriksminister Chingiz Aiderbekov som ledet delegasjonen og han bekreftet stor interesse for et utvidet samarbeid.

– Utenriksministeren understreket et ønske om å utvikle et høykvalitetslandbruk med vekt på bærekraft. Dette samsvarer godt med de verdiene som ligger bak avlsprogrammet for NRF, god helse, god fruktbarhet og god produksjon av kvalitetsmelk, skriver Geno i pressemeldingen.

700 000 melkekyr

Det er om lag 700 000 melkekyr i Kirgisistan og det legges stor vekt på å bygge en bærekraftig produksjon med vekt på en frisk og fruktbar ku. De naturgitte forholdene i regionen gir også et godt grunnlag for dette.

Neste artikkel

Kastrasjonsfrie griser født i USA