Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Møt to av årets nyttårskalver

Sivert og Enya kom til verden på årets første dag

Nyttårskalv 1:Sivert er 50 prosent NRF og 50 prosent melkesimmental og ble tatt godt i mot av gårdshunden Elvis.

Årets nyttårsbarn kom til verden i Trondheim seks minutter inn i det nye året, men det var ikke bare på St.Olavs hospital man kunne glede seg over nytt liv på årets første dag.

På diverse landbruksforum på Internett ble den ene velskapte nyttårskalven etter den andre presentert.

Melkeprodusent Sylvi Aglen i Namsos kommune var blant dem som tilbragte nyttårsaften i fjøset og som starta det nye året med en splitter ny kalv.

– Nyttårskalven har fått navnet Sivert. Han er 50 prosent NRF og 50 prosent melkesimmental, forteller gårdbrukeren. Nyttårskalven ble godt tatt hånd om av både to- og firbeinte familiemedlemmer.

Annonse

– Schæferen vår Elvis er en skikkelig gårdshund, som elsker når det kommer nyfødte kalver i fjøset. Han ligger sammen med dem og slikker dem reine, forteller bonden.

Også på Engan i Namsos ble det nyttårskalv, da Veronica Løkkemo Hestø startet det nye året med å ta imot en sprek liten kvigekalv.

– Moren er ku nummer 698 og faren er 11690 Roen. Fødselen gikk veldig fint. Dette var den fjerde kalven til kua, ei lita kvige som hadde livsgnist fra første stund og som ville reise seg med en gang, forteller Veronica. Nyttårskalven har fått navnet Enya, forteller Veronica.

Neste artikkel

Flytta ut for å få skikk på kalvestellet