Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny motor og ny kabin på New Hollands CX-serie

Motorer som oppfyller de siste utslippskravene og større hytter med større glassflate i den nye CX-serien.

 Treskeren i New Hollands nye CX-serie skal vises første gang på Hannover i november, men har allerede vært kjørt i Danmark med et 40 fots skjærebord. Foto: Morten Damsgaard, Maskinbladet
Treskeren i New Hollands nye CX-serie skal vises første gang på Hannover i november, men har allerede vært kjørt i Danmark med et 40 fots skjærebord. Foto: Morten Damsgaard, Maskinbladet

I fjor oppdaterte New Holland rotorskurtreskerne i CR-serien sin. Nå drypper det ned på klokkeren i form av at lillebrødrene i CX-serien får den oppgraderte hytta fra CR-serien, de får større korntank, nye motorer, mulighet for beltemontering fra fabrikk og oppdatert ledningsnett.

Motorene i den nye CR-serien kommer fra Fiat Powertrain Technologies (FTP) og overholder de siste utslippskravene med Hi-eSCR-teknologi. Dette betyr at det ikke er eksosgjenvinning, men eksosrenseveske i form av AdBlue som gjør at motorene oppfyller utslippskravene, og New Holland anslår at forbruket av AdBlue har steget til ti prosent av drivstofforbruket. De tre minste modellene har også fått sju hestekrefter mer.

Lavt lydnivå i hytta

De nye hyttene som New Holland kaller Harvest Suite Ultra skal ha et lydnivå på behagelige 73 dB, et volum på 3,7 kubikkmeter og de har økt glassarealet sju prosent opp til 6,3 kvadratmeter. I hytta har de også satt inn en ny Command Grip-multifunksjonsspak som styrer framdrift, vinna, tømmeskruen, hastighetskontrollen og heving og senking av skjærebordet. I tillegg kan man få opptil to 24,4 centimeter terminaler med berøringsskjerm som monteres til høyre for multifunksjonsspaken.

Serien kommer i seks modeller fra CX 7.90 til CX 8.90. Den minste modellen har skjærbord fra 6,18 meter, mens den største fås med skjærebord opptil 12,5 meter. Effekten spenner fra 340 hestekrefter i makseffekt på den minste modellen til 490 hestekrefter på CX 8.90’en. Den største modellen har også fått en større korntank på 12 500 liter.

Opti-fan-teknikken

For å minske spillet har New Holland utviklet det de kaller for Opti-fan-teknikken, der sjåføren stiller inn lufthastigheten på vifta på flat mark og så justeres luftmengden automatisk avhengig om treskeren går i motbakke eller unnabakke. Teknikken skal redusere spillet med 20 prosent.

Annonse

CX-serien kommer også med Opti-Speed der sjåføren kan justere hastigheten på halmristerene uavhengig av motorhastigheten. De har fire innstillinger avhengig av hva som treskes, enten det er hvete, raps, mais eller ris. Også for hamristerne vil hastigheten justeres avhengig av om treskeren kjører opp eller ned en bakke. Dette mener New Holland at dette skal 10 prosents økning i kapasitet.

De tre største modellene i serien kan leveres med belter direkte fra fabrikken, og har en topphastighet på 40 kilometer i tomen.

Treskerne skal vises for første gang på Agritechica i Hannover i november, men har allerede vært kjørt i Danmark med et 40 fots skjærebord.

LES OGSÅ: Sånn fikk han rekordavlingen

Neste artikkel

Mener melkebruk står for hopp i angus-semin