Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Roboter, hybrid-hvete og droner på Cereals

Vi har vært på Storbritannias største plantemesse

Cereal-messa i Lincolnshire bød på et utall antall forsøksfelt for nye plantevarianter som såfrøselskapene ville vise fram.

Cereals er den største landbruksmessa for planteprodusenter i Storbritannia og gikk av stabelen 14. og 15. juni i Boothby Graffoe i Lincolnshire. For de over 25 000 besøkende kunne få med seg drone-demonstrasjoner, et utall forsøksefelter med nye varianter av hvete, raps, bygg og rug, i tillegg til det meste som kunne krype og gå av rådgivertjenester, maskinforhandlere og gjødsel- og sprøyteprodusenter.

En av de største standene i Cereals drone-avdeling tilhørte selskapet Drone AG som bygger droner spesialisert for landbruket.

–Med de relativt små åker-størrelsene vi har i England passer multikopter-droner bedre enn fastvingedroner, forklarer Hugh Wrangham.

De har bygd droner i to år og solgte i fjor 10 stykker som brukes av agronomer i rådgivningstjenesten i Storbritannia. Dronene kan brukes til å lage tildelingskart for mineralgjødsel og plantevernmidler i tillegg til å lage detaljerte kart for planlegging av faste kjørespor.

–Det er et kommersielt system som er laget for folk uten forkunnskap om bruken av droner. Vi selger dem for litt over 100 000 kroner og det inkluderer en dags opplæring i bruken, sier Wrangham.

I tillegg kommer det et månedlig abonnement på 1500 kroner for bruken av analyseverktøyene. Bildene drona tar lastes opp i nettskyen og analyseres av et sørafrikansk selskap.

Annonse

Resten av artiklene fra Cereals kan du lese i Norsk Landbruk nummer 12&13 som kommer ut den 24. august, der vi har grundig dekning av blant annet de nye hybrid-hvete variantene som dyrkes på de britiske øyer.

Abonnerer du ikke på Norsk Landbruk kan du kjøpe abonnement her.

LES OGSÅ: Horsch til Norwegian Agro Machinery

LES OGSÅ: Overlater dokumentasjonen på jordet til Agrilogg

Neste artikkel

Markedsregulator: Det er ikke rom for nyetableringer på storfe