Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sampo inngår strategisk samarbeid med indisk gigantkonsern

Inderne får 35 prosent eierandel hos finnene.

Offensive finner vil ut og erorbre større deler av verden med sine skurtreskere. (Foto: Sampo Rosenlew)
Offensive finner vil ut og erorbre større deler av verden med sine skurtreskere. (Foto: Sampo Rosenlew)

Finske Sampo Rosenlew, som blant annet produserer skogsmaskiner og skurtreskere, starter samarbeid med Mahindra & Mahindra, en del av Mahindra gruppen med hovedkontor i Mumbai i India. Målet er å øke deres skurtreskervirksomhet spesielt i Asia, Midt-Østen og Afrika.

I sammenheng med det nye samarbeidet endres eierstrukturen i Sampo Rosenlew, Mahindra & Mahindra kjøper nemlig 35 prosent eierandel i selskapet. De to selskapene vil jobbe tett for å utvide Sampo Rosenlew markeder over hele verden, samt dra nytte av hverandres kompetanse i å utvikle sin virksomhet og produkter.

Sampo Rosenlew vil fortsette som før i sine eksisterende kjernemarkeder, med sine nåværende partnere. Det vil med andre ord fortsatt være mulig å kjøpe MF og John Deere-lakkerte Sampo-er.

– Med Mahindra & Mahindra har vi en mulighet til å vokse og gjøre Sampo Rosenlew til en virkelig global aktør i landbruksmaskinbransjen, samt inngå i nye markedsområder der våre egne ressurser ikke ville være tilstrekkelig, sier Jali Prihti, administrerende direktør i Sampo Rosenlew.

Annonse

– Samarbeid med ledende landbruksmaskinprodusenter har vært måten å jobbe på for Sampo Rosenlew i mange år. Allerede i dag håndterer vi distribusjon, ettermarked og en del felles produksjon med våre partnere i det nordiske markedet, Europa og Nord-Afrika. Dette strategiske partnerskapet med Mahindra & Mahindra er et naturlig skritt mot verdens raskest voksende markeder i Asia, Midt-Østen og Afrika. Med dette samarbeidet ønsker vi å øke produksjonsvolumet for skurtreskere og komponenter i Pori, fortsetter direktøren.

Mahindra & Mahindra driver en omfattende virksomhet, blant annet innen bil- og MC-industri, romfart, forsvar, energi, eiendom og stål. Selskapet har også en divisjon for landbruk. Samlet omsetter det multinasjonale konsernet for 15,4 milliarder dollar, og har mer enn 144 000 ansatte i over 100 land.

Neste artikkel

Mener melkebruk står for hopp i angus-semin