Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Silotømmer ble årets innovasjon

«Sweep Conveyor» er juryens valg på Elmia Landbruk

«Sweep Conveyor» beskrives som en automatisk løsning for å tømme og rengjøre en rundt kornsilo, og den belønnes med prisen for beste teknologinyhet når den svenske landbruksmessen Elmia Landbruk arrangeres 22-25 oktober.

Silotømmeren er utviklet av selskapet Skandia Elevators som eksporterer til 28 ulike land fra sin fabrikk i Arentorp. Nyvinningen er et resultat av tre års arbeid for å lage en ny og annerledes løsning for å forenkle jobben med rengjøre en kornsilo. Når en silo er tømt gjennom sjakten ligger det som regel igjen en stor andel korn som må skuffes ut manuelt. I tillegg til å være et tungt arbeid utgjør dette også en sikkerhetsrisiko i et støvete arbeidsmiljø.

Sweep transportbånd virker automatisk uten at noen trenger å gå inn i siloen med manuell arbeidskraft. Tømmeren kan startes umiddelbart etter at kornet har sluttet å strømme gjennom sentrumsuttaket, og transportørens fremdriftssystem går rolig og metodisk til verks rundt i siloen.

- «Sweep Conveyor» er produktet som vi tror best oppfyller kravene vi har satt til innovasjon, sier juryleder Maria Lindsäth.

Annonse

Totalt ble det nominert fire produkter til innovasjonsprisen på Elmia Landbruk. De som ikke nådde opp var selvlastervogna Tigo PR fra Lely Nordic AS, dataprogrammet Auto Leg fra Kverneland Group Sweden AB, og rengjøringsverktøyet Rifcuttern fra Ågårdsteknikk.

Du kan lese mer om løsningen hos Skandia Elevator

Neste artikkel

Mener melkebruk står for hopp i angus-semin