Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

De er Norsk Kyllings beste produsenter

Sondre Rikstad, Ann Elin Kjeldseth og Trond Vårum ble kåret til årets produsenter i Norsk Kylling.

Heder og ære: Trond Vårum ( med blomster) fikk prisen for beste slaktekyllingprodusent hos Norsk Kylling i 2018. Her er han omringet av Merete Forseth (fagsjef Dyrevelferd), Kjell Stokbakken (administrerende direktør Norsk Kylling) og Hilde Talseth (daglig leder Hugaas Rugeri). Foto: Norsk Kylling

For å gjøre stas på råvareleverandørene sine har Norsk Kylling kåret de beste produsentene i 2018. Prisen går til bønder som har utmerket seg med spesielt gode resultater i fjor.

– Solide rutiner, gode produksjonsresultater med topp dyrevelferd og et pågangsmot som gjør oppfølgingsarbeid enkelt og inspirerende er felles for alle årets vinnere, skriver administrerende direktør i Norsk Kylling, Kjell Stokbakken, i en pressemelding.

Best på oppal

Blant oppalprodusentene var det Sondre Rikstad fra Meldal som stakk av med den gjeveste prisen.

– Oppalprodusentene skal bygge perfekte produksjonsdyr i løpet av en periode på 18 uker. Dette er presisjonsarbeid der vektutvikling og stell har stor betydning for dyrenes potensial når de leveres til rugeeggprodusent. En god oppaler bruker sitt dyreblikk i det daglige for stadig å sortere frem de beste dyrene, skriver juryen i sin begrunnelse.

Annonse

Best på rugeegg

Årets rugeegg-produsent 2018 er Ann Elin Kjeldseth fra Beitstad.

– Å drive med rugeeggproduksjon er den mest tidkrevende produksjonen i Norsk Kylling, og det ligger mange timers arbeid bak de befruktede eggene som kommer inn til rugeriet. Rugeeggprodusenten må raskt lage seg et bilde av flokken, og ha stor kunnskap om management for å styre flokken til god og jevn produksjon. I tillegg til dette må rugeeggprodusenten ha stor kunnskap om eggsortering og håndtering, heter det i juryens begrunnelse.

Best på slaktekylling

Trond Vårum fra Stadsbygd ble kåret til årets slaktekyllingprodusent, i konkurranse med 125 andre produsenter. Gode produksjonsresultater, at produsenten er pliktoppfyllende med hensyn til alle krav for dyrevelferd og kvalitet, og at myndighetenes krav og retningslinjer følges til punkt og prikke, var viktige momenter for at Vårum vant prisen.

Neste artikkel

Tilbake til Norsk Kylling for oppsagte kalkunbønder