Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

En av Danmarks største svinegårder er solgt

Til Danmarks største svineprodusent

Det som omtales som en av Midt-Jyllands største plante og svineproduksjonsgårder er solgt.

Med et bolighus på 700 kvadratmeter, 2100 purker i smågrisproduksjon, framfôring av 25 000 til 30 000 slaktegris per år, nesten 10 000 dekar dyrkamark og en prislapp på 185 millioner danske kroner var det ikke for hvem som helst å kjøpe “Hedegaard”.

Men nå er eiendommen ved Grindsted blitt solgt Martin Lund Madsen, som allerede fra før er Danmarks største svineprodusent. Han eier og driver ifølge Maskinbladet en rekke gårder spredt ut over Jylland og kommer nå til å flytte inn i hovedhuset på Hedegaard.

Hovedhuset omtales på folkemunne som “Lille Amalienborg” og ble bygd i 2004, den gang da alle piler pekte opp for dansk svineproduksjon. Det har to tårn i hver ende, en park rundt med dertil hørende innsjø med ei øy på og ei galvanisert bro og stranvolleyballbane.

Annonse
Hovedhuset på Hedegaard har blitt en lokal snakkis og kalles på folkemunne “Lille Amalienborg”. Foto: EDC

I 2004 var avregningsprisene høye og kombinasjonen av lånevillige banker og stadig økende jordpriser gjorde at mange svineprodusenter tok opp store lån.

Bernhard Mortensen som har bygd opp eiendommen og gården gikk selv personlig konkurs i 2015, etter at Den Jyske Sparekasse allerede da hadde ettergitt over 100 millioner danske kroner til selskapet hans Mortensen Agro. Da hadde ikke Mortensens selskaper hatt overskudd siden 2006 og i de fem årene mellom 2009 og 2013 hadde selskapet et samlet underskudd på 86 millioner kroner melder Berlingske Buissness.

Trenger en park og en kunstig innsjø når en er dansk storbonde.

Neste artikkel

Duroc mot verdenstoppen