Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Felleskjøpet lanserer soyafritt kraftfôr til toppyterkua

Lanserer kraftfôr for toppytelse- uten soya og palmefett.

Felleskjøpet opplever økende etterspørsel etter kraftfôrblandinger med høy andel norske råvarer, skriver Felleskjøpet i en pressemelding.

Nå lanserer de en ny kraftfôrblanding i Formel Linnea-serien som har fått navnet Formel Linnea Ekstra. Dette er for produsenter som ønsker høy melkeytelse, høy norskandel og ingen soya aller palmefett.

– Vi ønsker å imøtekomme behovene til norske husdyrprodusenter. Når næringa tydelig har gitt uttrykk for at de ønsker kraftfôrblandinger uten soya og palmefett, men som likevel muliggjør høy ytelse, legger vi oss selvsagt i selen for å produsere et slikt kraftfôr, sier produktsjef for drøvtyggerfôr, Rune Lostuen i en pressemelding.

 Produktsjef for drøvtyggerfôr, Rune Lostuen.
Produktsjef for drøvtyggerfôr, Rune Lostuen.

Protein fra korn, raps og urea

Annonse

Mens den opprinnelige Formel Linnea er tilpasset middels til tidlig høsta grovfôr og vil passe til en avdrått rundt 7500-8000 liter per ku, er den nye Formel Linnea Ekstra tilpasset besetninger med ytelse rundt 9000-9500 liter når grovfôret er av god kvalitet med lite gjæringsprodukter.

Proteinkildene i Ekstra-blandingen er norsk korn, rapskake og urea.

– Formel Linnea Ekstra kan gis i opptil 14 kilo per dag til høytytende kyr der kraftfôret fordeles seks ganger i døgnet eller oftere. For å sikre et best mulig vommiljø benyttes det ekstra bufferstoffer for å motvirke problemer med sur vom, sier Lostuen i pressemeldingen.

Neste artikkel

Hold laktasjonen i gang i sommer