Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fjøssystemer skal erobre Sverige

Tar med seg Smart fôring-konseptet over kjølen.

Smart utfôring har blitt til Smart utfodring når André Stenumgård og Fjøssystemer etablerer Fjôssystem AB i Sverige i samarbeid med Mjölk Automatik Norr AB. Foto: Fjøssystemer

Sammen med Mjölk Automatik Norr AB danner Fjøssystemer nå Fjössystem AB i Sverige. I første omgang etableres det en avdeling i Flarken, som ligger mellom Skellefteå og Umeå, omtrent på samme breddegrad som Namsos.

– For Fjøssystemer gir dette mange spennende muligheter. Det er en anerkjennelse for oss at svenskene ønsker å adoptere det som vi har bygd opp i Norge, sier daglig leder André Stenumgård i Fjøssystemer.

Den svenske partneren har drevet Lely Center i Sverige siden år 2000, og det skal de fortsette med, i tillegg til at de adopterer hele Fjøssystemers markedsføringsstrategi og merkevareprofil. Fjössystem skal selge hele Fjøssystemer portefølje innen i-mek til storfe. I tillegg til BvL sine stasjonære fôrmiksere vil man i Sverige også ha importen på de traktordrevne fôrmikserne til BvL.

Merkevarenavnet Smart fôring blir til Smart utfodring på svensk, og svenskene vil også få en tilsvarende FS Service-modell som Fjøssystemer har i Norge.

Annonse

– Vi håper å få gode synergier mot leverandører i Europa. Sammen oppnår vi større volum, og dermed bedre mulighet for å delta i den spennende utviklingen som skjer i Europa, sier Stenumgård i en pressemelding.

Daglig leder i Fjøssystem AB, Mikael Johansson sier at bønder i Sverige har behov for en leverandør som fokuserer sterkt på forebyggende vedlikehold og produktrådgiving.

Mikael Johansen er daglig leder i Fjössystem AB. Foto: Fjøssystemer

– Frem til i dag har vi med god erfaring tilbudt denne tjenesten på Lelys produkter. Nå ser vi frem til å tilby hele Fjøssystemer sitt utvalg av kvalitetsprodukter til svenske bønder, sier Johansson.

Fjøssystemer er en landsdekkende leverandør av bygg og innendørsmekanisering og har sju selvstendige avdelinger med felles administrasjon på Fåvang i Gudbrandsdalen.

OPPDATERT: I den opprinnelige saken stod det at Fjøssystemer også får hånd om den svenske Lely-importen. Det stemmer ikke, og artikkelen er derfor korrigert. Det skjer ingen endringer med den, og Fjøssystemer beklager forvirringen som ble skapt i pressemeldingen.

Neste artikkel

May Kristin er Fjøssystemets nye selger i Hallingdal