Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Flåtebasert melkeproduksjon

Bynært og miljøvennlig i Nederland

Utenfor Rotterdam har et knippe melkekyr i disse dager flyttet inn på ei flåte som ligger i havna i storbyen. Melkekufjøset er et normalt fjøs med robot, gjødselrobot og annen teknikk som man også finner i fjøs på land.

- Vi har levert to stykk FeedBelt som skal forsyne kyrne med fôr. Som magasin for disse FeedBeltene har vi levert en K2 CombiCutter som står på vekt. Alt dette går selvsagt på automatikk, det eneste brukeren må gjøre er å legge fôr i K2 CombiCutter, sier markedssjef i TKS Geir Kyllingstad.

Annonse

Fjøset er åpent for publikum og tanken er at folk skal kunne komme tett på matproduksjon. Fjøset skal også gjenbruke og resirkulere så mye som mulig.

- Minst 80 prosent av det kuene skal spise skal være restprodukter fra byens matindustri. Det kan være mask fra bryggerier, rester fra restauranter, bi-produkter fra lokale møller og til og med gress klippet på golfbaner, uttaler ledelsen av prosjektet.

Med solceller, anlegg som renser regnvann og gjødsel som skal bli kompost til byens innbyggere skal fjøset være et godt eksempel på hvordan landbruket kan være klimavennlig.

Neste artikkel

Konkurranse om å få bidra til avlsdugnad