Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Forbedret kvalitet på REDX

Lavere omløpsprosent og pris på kjønnseparert sæd.

RABATT: Fram til 11. september får du 70 kroner rabatt på REDX. Foto: Camilla Mellemstrand
RABATT: Fram til 11. september får du 70 kroner rabatt på REDX. Foto: Camilla Mellemstrand

På grunn av problemer med produksjonen av kjønnseparert NRF-sæd, så Geno seg nødt til å stenge ned sitt REDX-laboratorium i fjor, for å kvalitetssikre hele produksjonslinja. Da produksjonen kom i gang igjen, kunne Geno gledelig registrere en forbedring på fruktbarheten på sju prosent. Ved siste måling i desember 2021, hadde REDX en ikke-omløpsgrad på 62 prosent, mens vanlig sæd ligger på 72 prosent ikke-omløp. Det betyr at Geno er nær målsettingen om å ikke ha mer enn ti prosent mer omløp på kjønnseparert sæd, enn på vanlig sæd.

Geno har nå også inngått et samarbeid med Tine og OS ID, og tilbyr nå REDX til rabattert pris, fram til 11. september. Normalt koster kjønnseparert NRF-sæd 250 kroner per dose, men i kampanjeperioden får du REDX til 180 kroner. Hensikten med kampanjen er å legge til rette for kalving i et tidsrom som gir mer sommermelk, øke bruken av kjønnsseparert hunndyrsæd og få flere til å ta i bruk SenseHub aktivitetsmåler, for å finne riktig insemineringstidspunkt.

For å sjekke tilgjengeligheten av REDX hos din inseminør, kan du gå inn på Geno sine nettsider, og se innholdet i den aktuelle beholderen. Der kan du også bestille doser fra spesfikke okser.

Neste artikkel

Rykta sa at ammekubønder ga opp, men her er tala