Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Første råner CT-scannet i Canada

Milepæl i avlsarbeidet er nådd

De første 35 rånene er CT-scannet ved Delta Canada

Skanningen ble foretatt på de 35 raskest voksende rånene fra de første TN Tempo-rånene ved Topigs Norsvins nye anlegg i Woodlands i den kanadiske provinsen Manitoba i starten av oktober.

CT-skanningen av rånene markerer et viktig steg i Topigs Norsvins avlsprogram, skriver Norsvin i en pressemelding. Fra nå av vil Topigs Norsvin CT-skanne rundt 8.500 råner i året, 5.000 ved Delta Canada og 3.500 ved Delta Norge. CT-scanningen brukes til å bestemme 227 forskjellige egenskaper i grisene som igjen burkes til å selektere de beste grisene ut fra avlsmålene som er satt.

I 2008 åpnet Norsvin Delta i Norge og vi var da det første avlsselskapet i verden som benyttet dette effektive verktøyet i vårt avlsarbeid. Med CT-skanning kan man blant annet forbedre helse- og kjøttkvalitet raskere og mer nøyaktig. De første CT-skannede rånene vil sendes til kunder i Nord-Amerika og resten av verden i løpet av de neste ukene.

Annonse
Geir Heggheim forran Topigs Norsvin sin nye rånestasjon i Canada i sommer

Norsk Landbruk var på plass i Canada i sommer da Topigs Norsvin anlegget som er selskapets største investering i forskning og utvikling noensinne. Hver uke ankommer 144 smågris ved 12 ukers alder til Delta Canada. Gjennom en rekke seleksjonsprosesser skal de sitte igjen med 16 råner som sendes til tappestasjoner i Canada før sæden eksporteres til land verden over.

LES OGSÅ: Vil bygge langt og smalt

LES OGSÅ: Se innsiden av rånestasjonen Delta II i Canada

Neste artikkel

Dette kurset kreves av dyrevelferdsprogrammet for svin