Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fyldig kjøttfehelg på Dyrsku'n

Med 90 000 besøkende er Dyrsku'n i Seljord en viktig møteplass for norsk landbruk og dets tilhengere. Kjøttfefolket er intet unntak, og gjennom hele helga er det daglige begivenheter for de som er interesserte i storfe. I dag er det utstilling av totalt 39 dyr, henholdsvis tiroler ku med kalv, limousin-kviger, highland cattle-kviger, aberdeen angus-kviger og tiroler-kviger. Kristian Hegglund fra Tyr er dommer og resultatene avsløres klokka 16.

Lørdag er det kvige-auksjon med den rutinerte auksjonariusen Håkon Marius Kvæken ved hammeren. Tre highland cattle-kviger og tre aberdeen angus-kviger skal selges.

– Her er det muligheter for å kjøpe seg ei fin kvige eller to, og treffe andre kjøttfe-interesserte folk, skriver Tyr på sine sider.

Annonse

På helgas siste dag er det temmekurs med dansken Søren Brydsø. Her er det mulig å få gode tips til hvordan du skal gå fram for å få leietamme dyr.

Alle kjøttfedyra som er med på utstillinga fredag blir stående på Dyrskuplassen til søndag

– Det gir alle besøkende på Dyrsku’n god sjanse til å se ku med kalv og kviger av de forskjellige rasene som er representert. TYR vil ha sin stand ved siden av dyrene. Raselagene har også stand i dette området. Velkommen til vår stand for å slå av en kjøttfeprat, sier Tyr.

Neste artikkel

Trekker angus-okse fra sædmarkedet