Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Glem kjøttskam og flyskam, Tyr-leder ønsker mer grenseskam

Hør hva den frittalende Tyr-styrelederen Erling Gresseth mener om grensehandel

Erling Gresseth er kjøttprodusent på Stjørdal og styreleder i Tyr.
Erling Gresseth er kjøttprodusent på Stjørdal og styreleder i Tyr.

– Vi har kjøttskam og vi har flyskam. Jeg synes vi skulle lansert et nytt ord, som er mye mere interessant. Vi skulle kalt det grenseskam, sier Tyr-styreleder Erling Gresseth i podcasten NordPodden.

Vil bytte ut ordet bærekraft

NordPodden er produsert av Nord Media i Brumunddal og programleder er gründer August Nord. Nylig var Gresseth på besøk i programmet sammen med kjøttprodusent Marianne Meidel fra Løten.

I programmet snakker de om alt fra ordet bærekraft, som de gjerne skulle kasta ut vinduet og byttet ut med sunn fornuft. De snakker også om norsk kjøttproduksjon, kuas rolle i klimadebatten og matsikkerhet.

Annonse

– Her kjører halvparten av Norges befolkning opp på en snaufjellstopp som det står svenskegrensen på, og legger igjen 17-18-19 milliarder i grensehandel. også må de kjøre elbil, fordi de skal være så miljømessig riktig. Du snakker om sunn fornuft, men hvor er den hen, spør Gresseth retorisk i programmet.

TIPS: Er du av den utålmodige typen, kan du spole deg frem til cirka seks minutter, og høre kjøttprodusentene diskutere kjøtt og klima.

Neste artikkel

Her er årets ammekuprodusent