Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

God kvalitet på årets første slaktelam

Det har vært en fin start på slaktehøsten for lam.

Hittil ligger årets slaktelam på over 20 kilo i gjennomsnittlig slaktevekt. Før september hadde Nortura slakta i underkant av 50 000 dyr. Foto: Kristin Bergo
Hittil ligger årets slaktelam på over 20 kilo i gjennomsnittlig slaktevekt. Før september hadde Nortura slakta i underkant av 50 000 dyr. Foto: Kristin Bergo

Slaktesesongen på lam er godt i gang, og Nortura kan melde om en fin oppstart med gode slakteresultater. Fra sesongstart i juni/juli og fram til september, har Nortura slakta i underkant av 50 000 lam. Det er omtrent 7000 lam bak samme periode i fjor, men markedsdekningen er likevel god, skriver de på sine nettsider.

Annonse

Omtrent halvparten av de hittil slaktede lammene kommer fra Rogaland, som er tidlig ute med slaktesesongen som normalt. Av disse havner 94,1 prosent i kategorien Stjernelam, og 70,1 prosent i Gourmetlam. Totalt for hele landet er 93,7 prosent av de hittil slaktede Nortura-lammene Stjernelam, mens 72,1 prosent er Gourmetlam. Gjennomsnittlig slaktevekt for perioden ligger på 20,4 kilo, mens klassen er i snitt på mellom R og R+, med 2+ i fett.

Neste artikkel

Innovasjonspris til jordbærprodusent