Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Gode gener under hammeren

Vellykket okseauksjon på Staur

“Vårens tøffeste eventyr” kaller Tyr sin okseauksjon som går av stabelen i april hvert år.

På lørdag var kjøttfefolket igjen samlet rundt ringen på Staur. Like spennende som prisen på dyra, er hvor kreative oppdretterne har vært når oksene har fått sitt navn. Første okse ut i ringen var simmentaloksen #Meetoo P av Hovde som nettopp må sies å stille godt i kategorien for kreativitet.

- Han har nok fått navnet sitt i løpet av test-vinteren, og ikke i august i fjor, sa en blid Kristian Hegglund i Tyr.

Men navnet skjemmer jo ingen, og #Meetoo ble testvinner i rasen, tatt ut til semin og solgt for 155 000 kroner.

Kjøpte egen genetikk

Annonse

Gode gener er helt klart attraktivt for norske kjøttfeprodusenter, og gjennomsnittsprisen på årets okser gikk opp med 4000 kroner mot fjorårets. Charolais er rasen hvor interessen kanskje er størst og prisene deretter. Oksen Maestro av Wetten ble auksjonens dyreste.

- Han har blant annet ni for helhet i den lineære kåringa. Dessuten har han gener som er kjent for oss. Moren er født hos meg, og faren er født hos Dagfinn Henriksen, sier kjøperen ved Bredholt gård som har investert i oksen sammen med Henriksen.

Nettoverføring

Tyr gjør sitt beste for at også de som ikke har anledning til å reise til Staur skal få være med å by på dyra. I år forsøkte de seg med livestreaming.

- Alt var testet og tilrettelagt på forhånd, og vi hadde store forventninger. Klokka nærmet seg auksjonsstart, og vi mista alt av signaler. Det endte med at det ble streamet direkte til Facebook med mobiltelefon, og det fungerte greit. Vi fikk nok en vellykket auksjonsdag, og nå er vi klare for å starte jobben med en ny testomgang. Vi gratulerer alle kjøpere og oppdrettere, skriver Tyr.

Neste artikkel

Stabilt seminsalg