Gourmet-svinekjøtt verden over

Grisene til Mark og Paul Hayward serveres på 700 restauranter daglig.

Høy dyrevelferd: Hvert år har gården Dingley Dell Pork rundt 500 besøkende, og først og fremst er det kokkene ved restaurantene som er på besøk, for at de skal kunne fortelle hvordan grisene lever på gården der kjøttet kommer ifra.
Høy dyrevelferd: Hvert år har gården Dingley Dell Pork rundt 500 besøkende, og først og fremst er det kokkene ved restaurantene som er på besøk, for at de skal kunne fortelle hvordan grisene lever på gården der kjøttet kommer ifra.

Vi sitter i en nedstøvet og møkkete Toyota Hilux, og ser utover et flere hundre dekar stort jorde, der et førtitalls purkehytter ligger spredt utover, mens store containerskip kan skimtes i Den engelske kanal i horisonten. Mark Hayward røyker rullings, banner som en skurk i en engelsk gangsterkomedie og forteller hvordan han og broren Paul har bygd opp en bedrift der de selv velger hvem de skal selge svinekjøttet sitt til, og der kroner per kilo ikke lenger er et tema.

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Neste artikkel

Stadig færre velger vaksinering mot rånelukt