Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Har økt prisen til storfebonden med 34 prosent

Etterspørselen etter dansk storfekjøtt har økt dramatisk i løpet av året, og nå har Danish Crown manko på storfekjøtt fram mot nyttår.

REKORD: Kjøttfeprodusenter som Anders Peter Laursen kan glede seg over rekordpriser på dansk storfekjøtt for tiden. Arkivfoto: Norsk Landbruk
REKORD: Kjøttfeprodusenter som Anders Peter Laursen kan glede seg over rekordpriser på dansk storfekjøtt for tiden. Arkivfoto: Norsk Landbruk

Ved årsskiftet betalte Danish Crown sine produsenter 19 kroner og 48 øre kiloen i gjennomsnitt for storfekjøtt. Nå har de økt prisen til 26 kroner og 13 øre i snitt, som er ny rekord med god margin. Den forrige rekorden var 23 kroner og 76 øre.

Til avisa finans.dk forteller Finn Klostermann, som er administrerende direktør for Danish Crown Beef, at slakteriet har mer enn utsolgt fram mot jul, og at de knapt kan levere mengdene storfekjøtt som etterspørres.

– Derfor hever vi avregningsprisene til bønden så markant, og samtidig oppfordrer vi dem til å levere så mange storfe som mulig de neste ukene.

I Danmark er det tradisjon for å spise storfekjøtt på nyttårsaften, og da får etterspørselen et ekstra løft.

Så sent som i mars var situasjonen helt motsatt. Koronarestriksjoner gjorde at restauranter var stengt, og det var heller ikke lov å arrangere familiefester. Det gjorde at etterspørselen var lav. Etter at Danmark åpnet opp i vår og sommer begynte etterspørselen å stige dramatisk.

Både danske forbrukeres ønske om lokalprodusert kjøtt under korona, og økt eksport av storfekjøtt til store turistland, som Spania, Italia, Hellas og Portugal, har bidratt til prisøkningen.

Neste artikkel

Henter halve fôrrasjonen på beite