Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Her er Norturas flinkeste kalkunprodusenter

Ole Henrik Lauritzen hadde 23 prosent høyere dekningsbidrag enn gjennomsnittet.

Ole Henrik Lauritzen, Hanne Guåker og Per Anders Buer mottok heder og ære for sin innsats i kalkunhuset forrige uke. Foto: Nortura.

For fjerde år på rad har Nortura-rådgiver Theodor Bye delt ut Tour de France-inspirerte trøyter til spesielt dyktige kalkunprodusenter.

Høyest dekningsbidrag

Den gule trøya gikk til produsenten med høyest dekningsbidrag i kalkunhuset gjennom året, og det var Ole Henrik Lauritzen fra Rakkestad som stakk av med trøya. Han hadde et dekningsbidrag i kalkunhuset som var 23 prosent høyere enn hos gjennomsnittsbonden.

Mest lønnsomt enkeltinnsett

Den grønne trøya gikk til den produsenten som hadde høyest dekningsbidrag på et enkelt innsett og gikk til Camilla og Per Anders Buer fra Skjeberg. Hos Buer lå resultatet på det beste enkeltinnsettet 28 prosent over gjennomsnittet for alle kalkuninsett hos Nortura.

Annonse

Best dyrevelferd

Den hvite trøya gikk til Hanne Guåker fra Nes på Hedmarken. Hanne vant trøya fordi hun har aller best dyrevelferd i sitt fjøs.

– God dyrevelferd er et fokusområde for alle produsentene og vi ser at god dyrevelferd og god lønnsomhet henger tett sammen, sier rådgiver Bye.

Neste artikkel

Kalkunbacon vant Matkontrollens blindtest