Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Her er Tyrs eliteokser

18 kjøttfeokser er klare for seminåret 2018.

Herefordoksen Heatseeker av Rindal er én av fem helt nye eliteokser som er tatt ut for seminåret 2018. Totalt 18 stykk har fått status som eliteokser og alle har minimum 100 i totalindeks, som er nye kriterier i avlsplan fra i vår, skriver Tyr på sine nettsider.

Det som er nytt i år, er den nye oksekategorien for kjøttfe; Bruksokser. Ifølge Tyr er disse ment som et supplement til eliteoksene hvi ssammensetningen av eliteokser ikke dekker behovet for okser med særlig gode egenskaper for kalving eller produksjon.

LES MER: Kraftkar-okse inn på elitelaget

Økt bruk av semin på kjøttfé

Annonse

Fortsetter utviklingen av seminbruk som nå, vil det også bli bruk for gode eliteokser i årene som kommer. Tyrs seminstatistikk for oktober viser en økning i bruk av semin på 24 prosent sammenlignet med samme periode ifjor. Dette betyr 5216 flere brukte doser sammenlignet med samme tid i fjor.

- Økt seminsalg er viktig for Tyr, og vi har som langsiktig mål om økning både i reinrase og krysningsbesetninger. For å oppnå avlsframgang er det viktig med bruk av semin. Vår langsiktige målsetning omvekst i seminsalget står ved lag og ved bestemte tiltak har vi store forhåpninger om økt seminsalg i framtiden, skriver de på nettsidene sine.

Her er eliteoksene for 2018

Kilde: TYR

Neste artikkel

Markedsregulator: Det er ikke rom for nyetableringer på storfe