Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Husk å telle sauene 1.mars

Leverer du ikke søknad innen fristen, får du ikke produksjonstilskudd

Å telle sauer for å få sovne er en vanlig strategi, men torsdag 1.mars må alle sauebønder telle sauer også i våken tilstand.

INGEN KJÆRE MOR

Årets viktigste telling gir grunnlag for utbetaling av husdyrtilskudd. Søknaden skal sendes innen 15.mars.

– Du kan ikke levere søknad etter at søknadsfristen har fått ut. Dersom du ikke har søkt innen fristen, vil du ikke få tilskudd. Produsenter som kun har sau og ikke noe grovfôrsalg og som har glemt å søke produksjonstilskudd for dyra nå i mars, kan heller ikke søke areal- eller avløsertilskudd i høst, fordi vi da ikke har noe grunnlag å beregne areal- og avløsertilskudd ut fra, forklarer seniorrådgiver Linn Borsheim i Landbruksdirektoratet.

Alle som leverer søknad har mulighet til å gjøre endringer i søknaden inntil fjorten dager etter fristen.

ALLE SAUER SKAL TELLES

Annonse

Så hva skal du telle når du går ut med notatblokka 1. mars?

–Alle sauer som ble født i 2017 eller tidligere skal telles og registreres, enten med kode søye eller kode vær, forklarer Borsheim.

Ved levering av lam til slakteri utbetales lammeslakttilskudd via slakteoppgjøret, men lam født i 2017 og som slaktes fra og med 1.mars i år gir ikke grunnlag for lammeslakttilskudd.

– Har du et fjorårslam i fjøset 1. mars, kan du søke husdyrtilskudd for dette lammet, men du vil ikke kunne få lammeslakttilskudd for det samme dyret når det leveres til slakt, forklarer Borsheim.

Hun oppfordrer alle produsenter til å lese søkeveiledningen nøye.

Neste artikkel

Veterinærinstituttet frykter smittsom sauesykdom skal spre seg fra Sverige