Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ikke noe problem med kraftfôr

Bestill som vanlig og ikke hamstre er rådene

Illustrasjonsfoto: Norsk Landbruk
Illustrasjonsfoto: Norsk Landbruk

– Vår største bekymring er jo at vi ikke skal klare å oppfylle samfunnsoppdraget vårt, at vi ikke skal klare å levere mat og fôr til dyra. Det handler jo om liv og helse, sier kommunikasjonssjef i Felleskjøpet, Thomas Skjennald.

Koronautbruddet har nå stengt ned store deler av det norske samfunnet, men det er enkelte bransjer som ikke verken kan ta hjemmekontor eller bli permitterte. Kraftfôrbransjen er en av dem og de tar nå grep for å sikre seg at de kan levere fôr gjennom dagene og ukene som kommer.

– Vi følger de rådene helsemyndighetene gir oss og vi har blant annet innført besøksrestriksjoner på fôrfabrikkene våre og at alle møter med eksterne skal flyttes over på skype, forklarer Skjennald.

Annonse

Felleskjøpet har nå satt ned en beredskapsgruppe som har møter flere ganger om dagen og som følger situasjonen fra time til time. Bemanning på kraftfôrfabrikker og i transport er enda ikke et problem. Skjennald oppfordrer gårdbrukere å forholde seg til innkjøp av kraftfôr som vanlig.

– Bestill det normale volumet til normal tid, da skal vi klare å levere. Det er viktig å unngå hamstring her og i likhet med i butikkene.

Råvarer inn til produksjon av kreftfôr skal heller ikke være noe problem og råvareleverandører sørger for at ingen enkeltaktør kan hamstre eller forrykke balansen i markedet.

Neste artikkel

Så norsk er kraftfôret