Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Jakter ny leder i Tyr

Styrelederen håper å ha ny daglig leder på plass i løpet av 2020.

SJEF: Målet til Erling Gresseth og styret i Tyr er å finne en ny daglig leder til avlsorganisasjonen i løpet av 2020. Arkivfoto
SJEF: Målet til Erling Gresseth og styret i Tyr er å finne en ny daglig leder til avlsorganisasjonen i løpet av 2020. Arkivfoto

Utfordringene med nedgang i kjøttpris og en mindre innbringende seminavtale med Geno gjør at utfordringene har tårnet seg opp for avlsorganisasjonen Tyr.

Midt oppi dette må styret også finne en ny daglig leder som kan ta over etter Oddbjørn Flataker, som fyller 70 år neste år.

– Vi har ikke kommet langt i arbeidet, men styret har bestemt at vi skal ha en ny daglig leder i løpet av 2020. Avtalen med Oddbjørn Flataker går ut i sommer, men han er åpen for å diskutere en forlengelse hvis vi ikke har en etterfølger klar da, forteller Erling Gresseth, som leder styret i Tyr.

Nylig ble Kristin Malonæs ansatt som ny administrerende direktør i Geno. Tyr og Geno har med jevne mellomrom diskutert både tettere samarbeid og en mulig sammenslåing, men ifølge Gresseth er det fremdeles et godt stykke igjen til en sammenslåing kan bli en realitet.

Annonse

– Vi har en god tone når vi møtes, og et tettere samarbeid er ikke umulig å få til. Det er en del ting som det er naturlig å samarbeide om, men det er heller ingen hemmelighet at vi også ser ulikt på andre ting.

En sammenslåing har Tyr-lederen mindre tro på. I alle fall på kort sikt. Selv om maktforholdet mellom de to avlsorganisasjonene endres, fordi det blir stadig færre melkekyr og flere ammekyr, vil det i beste fall ta tid å finne felles grunn for Tyr og Geno.

En nedgang i kjøttprisen på mellom fire og fem kroner kiloen har rammet kjøttfenæringa hardt i 2019. Å få forståelse for dette når faglaga utformer sine krav, og gjennomslag for krava i jordbruksforhandlingene, blir viktig for Tyr til våren.

– Seminavtalen med Geno har vært krevende for oss. Den har ført til en presset økonomi i organisasjonen som vi må løse for å kunne opprettholde aktivitetsnivået i Tyr, sier Erling Gresseth.

Neste artikkel

Profilen: Organisasjonsbyggeren