Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Korona-vennlig dyretransport

Nortura`s smittevernstiltak på rampa. Slik skal du te deg når sjåføren kommer.

Nortura har gitt sjåførene instrukser for smittevern med tanke på korona. Foto: Arkivfoto.
Nortura har gitt sjåførene instrukser for smittevern med tanke på korona. Foto: Arkivfoto.

I skrivende stund skjerper store byer som Oslo og Bergen tiltakene for å hindre spredningen av korona. Nortura har også blitt rammet av smitte, forrige uke iverksatte Nortura Gol en midlertidig stans som følge av at ansatte hadde fått påvist covid-19 smitte. Alle ansatte ble testet de påfølgende dagene og satt i karantene inntil alle prøvesvar var klare, og anlegget er nå klar for å starte opp driften igjen.

Nortura tar flere grep for at viruset ikke skal spre seg. Tiltakene for dyretransporten ble oppgradert den 3.november og ser slik ut:

Dette må du som produsent huske på før/når dyretransporten kommer på gården:

– Hold avstand til sjåfør (2 meter). Det skal ikke håndhilses. Om ikke 2 meter kan overholdes skal munnbind benyttes.

– Sjåfør skal fylle ut kjøreseddel på grunnlag av muntlig info fra deg. Pass på at alle opplysninger stemmer og meld inn endringer så tidlig som mulig. Egenerklæringsskjema, og evnt. retur- og nisjeskjema ligger på nett og skal så fremst det er mulig skrives ut og fylles ut av produsent på forhånd.

– Være nøye med håndhygiene.

– Rengjør håndtak/utstyr som sjåfør kan komme i kontakt med.

Annonse

– Dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon eller er pålagt begrensninger i kontakt med andre folk (karantene, isolasjon), må du skaffe bistand fra andre personer som ikke er pålagt kontaktbegrensninger, slik at utlasting av dyra kan bli gjennomført som ordinært.

Dette er sjåførens instruks for å redusere smittefaren i kontakt med produsenten:

– Unngå nærkontakt/fysisk kontakt med personer (hold 2 meters avstand). Om ikke 2 meter kan overholdes skal munnbind benyttes.

– Foreta papirhåndtering etter muntlig informasjon fra produsent. Dersom du mottar egenerklæring eller retur-/nisjeskjema, skal hender sprites før og etter du har tatt i dette.

– Være nøye med håndhygiene. Vask med såpe og vann når det er mulig, bruk Antibac når håndvask ikke er mulig. Det skal være egnet hånddesinfeksjonsmiddel tilgjengelig i alle biler.

– Berøringspunkter i bil skal vaskes og desinfiseres ved bytte av bil eller om andre har brukt bilen før deg.

– Ikke møte produsenter som er syke, i karantene eller isolasjon.

Neste artikkel

Effektiviserte opptil 23 prosent på Rudshøgda