Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mange nye i Tines styre

Det var stor enighet om hvem som skulle innstilles som styreleder da valgkomiteen i Tine SA møttes.

Det var stor enighet blant valgkomiteens medlemmer om at Marit Haugen skulle innstilles som styreleder for enda et år. Foto: Liv Jorunn D. Sagmo
Det var stor enighet blant valgkomiteens medlemmer om at Marit Haugen skulle innstilles som styreleder for enda et år. Foto: Liv Jorunn D. Sagmo

Marit Haugen (49) som er melkebonde fra Steinkjer ble valgt som styreleder i Tine for første gang i fjor, og i år var valgkomiteen enstemmig enig om å innstille henne til gjenvalg, ifølge en pressemelding fra NTB.

Som nestleder har komiteen innstilt Rolf Øyvind Thune (46), som driver melkeproduksjon i Rakkestad. Han har vært medlem av styret i Tine SA siden 2015.

MANGE NYE

Av styrets øvige medlemmer er hele fire av fem av valgkomiteens kandidater nye. Bortsett fra Solveig Bratteng Rønning fra Rana, som innstilles for to nye år, er Bjørnar Gjerde (40) fra Kvam i Hardanger, Anne Berit Løset (51) fra Stordal i nye Fjord kommune på Sunnmøre, Einar Johnsen Meisfjord (33) fra Leirfjord på Helgeland og Hege Persen (48) fra Tana i Finnmark innstilt for første gang.

Årsaken til at det er stor utskiftning, er at tre av de forrige medlemmene takket nei til gjenvalg etter lang tids engasjement i styret. Dette gjelder nestleder Nils Asle Dolmseth, Anders Johansen og Cecilie Bjørlo. Styremedlem Elisabeth Irgens Hokstad valgte å trekke seg selv om hun egentlig hadde ett år igjen i styret, fordi hun har meldt inn melkekvoten sin for salg.

Annonse

KOMPETENT STYRE

Styret består også av Askild Eggebø fra Finnøy, Helge Arne Espeland fra Ullensvang og Nina Kolltveit Sæter fra Surnadal, som ikke på valg denne gangen.

–Valgkomiteen har hatt fokus på å sette sammen et lag med relevant kompetanse i ei tid med store utfordringer i markedet, sier leder i valgkomiteen, Bodil Mannsverk i pressemeldinga.

Neste artikkel

Fikk vippbart fôrbrett inne i fjøset