Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nå får du Genos egen kjønnseparerte NRF-sæd

Alle oksene er tilgjengelige med kjønnsseparert sæd i den digitale oksekatalogen.

Nå kan du få kjønnsseparert sæd fra 11878 Kvam, med 85-90 prosent sjanse til å få en kvigekalv. Foto: Jan Arve Kristiansen
Nå kan du få kjønnsseparert sæd fra 11878 Kvam, med 85-90 prosent sjanse til å få en kvigekalv. Foto: Jan Arve Kristiansen

Med bruk av Genus ABS sin patenterte teknologi kan Geno nå tilby kjønnsseparert sæd fra alle oksene i den digitale oksekatalogen for et tillegg på 300 kroner per dose på den ordinære sædprisen.

Les også: Alt du bør vite om Genos embryosatsing

Det nye laboratoriet på Store Ree stod klart i desember og Geno har to separeringsbord med ein kapasitet på 100 doser på hvert skift. Fra uttaket er gjort til den separerte dosen er ferdig på strå tar det om lag seks timer, og Geno opplyser at den daglige produksjonskapasiteten er på maksimalt 400 doser per dag.

I følge Genus ABS, som har brukt sju år på å utvikle metoden, skal metoden være mer skånsom mot sæden enn andre lignende metoder. På 100 forsøk kan man regne med 85-90 kvigekalver.

Annonse

Siden Geno ennå er i oppstartsfasen må all kjønnsseparert sæd spesialbestilles, men etterhvert som lageret av doser øker vil om lag halvparten av sæddunkene rundtom i landet få påfylling av REDX-sæd.

Hvilke dunker som får påfyll av kjønnsseparert sæd på samme måte som ordinær sæd baserer Geno på det historiske forbruket av sæd fra beholder, samt antalet GS-analyser som er levert fra området.

Når Geno går over til å distribuere REDX på samme måte som ordinær sæd må alle som ikke får sæden i dunken spesialbestille den via inseminøren eller direkte i oksekatalogen. Da vil også ekspedisjonsgebyret falle bort, slik at det blir lik pris for alle.

Neste artikkel

Intervjuet: Jerseysjefen på Finnskogen