Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nå tilbyr Tine avlsrådgiving på jersey og holstein

Har inngått samarbeidsavtale med Viking Genetics fra nyttår.

VikingGenetics og TINE Rådgivning har inngått avtale om å tilby avlsrådgiving til jersey- og holsteinbesetninger i Norge fra januar 2019.

Jæren, Trøndelag og Østlandet

Avtalen er inngått mellom TINE og VikingGenetics International (VGI) og omhandler lisens på bruk av VikMate, som er VikingGenetics avslprogram, og opplæring og sertifisering av TINEs rådgivere i å tilby avlsrådgiving til Jersey og Holsteinbesetninger i Norge.

-Dette er en viktig utvidelse av vårt tjenesteutvalg og vår kompetanse, som vi håper blir godt mottatt av produsentene, sier rådgivingssjef på TINE, Heine Bakke.

Annonse

I første omgang er det to rådgivere som gjennomgår sertifisering, og de mest aktuelle områdene for tjenesten er Jæren, Trøndelag og Østlandet.

Samarbeider om avlsvurdering

Det er også er inngått samarbeid med NAV (Nordic cattle genetic evaluation) om avlsverdivurdering av norske holstein- og jerseydyr, og derfor vil VikMate kunne trekke data direkte via Tine og NAV og underbygge den nye tjenesten og avlsrådgivningen.

-Det er mange spennende perspektiver i dette samarbeidet, og vi gleder oss til å gi enda mer verdi til de norske holstein- og jerseybesetningene sammen med Tine og Geno, uttaler Lars Nielsen, avlssjef i VikingGenetics.

Blant verdens største

VikingGenetics er blant verdens største og ledende bondeeide storfeavlsforeninger. De har avlsprogram innen rasene holstein, jersey og viking red. VikingGenetics eies av VikingDanmark (50%), FABA i Finland (25%) og Växa i Sverige (25%), som til sammen har ca. 20,000 storfeprodusenter som medlemmer.

Neste artikkel

Kastrasjonsfrie griser født i USA