Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nå tilbyr Tine avlsrådgiving på kjøttfe

Tettere samarbeid mellom Tyr og Tine skal bidra til en mer bærekraftig kjøttproduksjon i Norge

Fra i år til Tines rådgiving være tilgjengelig for Tyrs medlemmer. Illustrasjonsfoto: Camilla Mellemstrand
Fra i år til Tines rådgiving være tilgjengelig for Tyrs medlemmer. Illustrasjonsfoto: Camilla Mellemstrand

Fra 1.januar 2019 vil Tine tilby rådgiving på avl og fruktbarhet til alle medlemmer i Tyr.

BEDRE ØKONOMI

Avtalen mellom Tine og Tyr åpner også for å gi annen type rådgiving innen økonomi, helse, bygg, bedriftsrådgiving og fôring.

– Målet med avtalen er å avle fram funksjonelle dyr ved å øke medlemmenes kompetanse og beslutningsgrunnlag, og å bedre bondens økonomi, sier Tines rådgivingssjef Heine Bakke.

Annonse

-Dette er et spennende og nytt markedsområde for oss. Vi ser frem til å benytte våre avlsrådgivere til kjøttfeprodusenter over hele landet. Sammen med den nylige inngåtte avtalen med VikingGenetics rettet mot avlsrådgiving på Jersey og Holstein-kyr, vil vi styrke kompetansen på avl, noe som vil komme vår kunder til gode, sier TINEs rådgivingssjef Heine Bakke.

Les også: Uproblematisk at Tine driver rådgiving på holstein og jersey

KAN DELTA PÅ KURS

Elleve av Tines avlsrådgivere har allerede vært på kurs i regi av Tyr for å utvide sin kompetanse på ammekyr. I tillegg er det lagt opp til løpende oppdatering og kompetanseutveksling mellom Geno, Tyr, VikingGenetics og Tine.

Tyrs medlemmer vil også ha tilgang til Tines tjenester innen veterinær- og foringsrådgiving og Tyrs medlemmer kan også delta på kurs og fagmøter på avlsrelaterte temaer i regi av Tine.

Neste artikkel

Endrer ikke høy omsetningsavgift på melk