Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Norsvin kåret årets beste avlsbesetninger

Jan og Tonje Botilsrud er beste foredlingsbesetning for landsvin for 13. år på rad.

PÅ TOPPEN: Jan og Tonje Botilsrud fra Grue i Innlandet troner på toppen av statistikken år etter år. Arkivfoto: Norsk Landbruk
PÅ TOPPEN: Jan og Tonje Botilsrud fra Grue i Innlandet troner på toppen av statistikken år etter år. Arkivfoto: Norsk Landbruk

Under Norsvins årlige avlbesetningsmøte, som blei arrangert på Hamar 11. og 12. november, ble det gitt en honnør til alle avlsbesetninger for det omfattende og gode arbeidet de gjør med å sikre avlsfremgang.

– Avlsbesetningene har sørget for at Norsvin har kommet i den posisjonen vi nå er i ferd med å etablere internasjonalt, hvor det etterspørres en mest mulig effektiv og robust gris med god helsestatus. Det har alltid vært, og vil fortsatt være, vår suksessfaktor i Norge: forskning i front og dyktige avlere som skaffer nødvendig data og som omsetter forskningsresultatene i praksis, skriver Norsvin på sine nettsider.

Selv om alle de 40 foredlingsbesetningene og 30 formeringsbesetningene er med på dette viktige arbeidet, er det enkelte produsenter som utmerker seg ekstra mye, og som gikk helt til topps i kåringen av årets avlere.

Annonse

Av 25 foredlingsbesetninger for landsvin, som ble rangert i årets oppgjør, var det ekteparet Jan og Tonje Botilsrud fra Grue i Innlandet, som hadde den suverent beste besetningen, for 13. år på rad. I tillegg til å stikke av med seieren i kategorien beste landsvin foredlingsbesetning blei de to også hedret med avlsstatuetten for beste landsvin råne, for rånen Green.

Av ni foredlingsbesetninger med duroc, var det Vidar Bergsholm og Marte Nilsen fra Sandefjord som kom helt til topps, og også disse fikk avlstatuett for beste råne, for durocrånen Arkiv.

I kategorien beste formeringsbesetning vant Merethe Lie og Jon-Birger Hangaard fra Roverud i Innlandet, for fjerde år på rad.

Neste artikkel

Enestående svensk purkefjøs