Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Gilde Pigwings ble årets produkt hos ASKO

Nortura har lyktes med å gjøre ukjente og glemte stykningsdeler attraktive og trendy

Bruker hele dyret: Med Gilde pig wings har Nortura lyktes med å gjøre en "glemt" stykningsdel på grisen attraktiv. Foto: Nortura

Skal overskuddslagrene av kjøtt reduseres, er utvikling av nye produkter som forbrukerne vil ha en helt grunnleggende forutsetnng.

Attraktive svinevinger

Under ASKO Servering og NorgesGruppens kunde- og leverandørdager som pågår nå, ble Gilde Pigwings kåret til Årets produkt i 2018.

I begrunnelsen sier juryen blant annet at svinevingene er en reel nyhet som treffer på mange viktige punkter. De trekker fram at produktet har hatt jevn og høy vekst siden lanseringen og at den har bred appell på kjede- og kundenivå.

Sukess med å bruke hele dyret

Pigwings er laget av en liten del av svineknoken. Produktet er en del av Nortura Proff sitt Stykkevis & Delt-konsept, som handler om å bruke hele dyret. Dette konseptet og Gilde pigwings har vært en stor suksess for Nortura Proff.

Annonse

– Vi startet konseptet i 2015 med produkter av storfe, og utvidet i 2017 med en satsning på svin, sier Annette Strøm, kommunikasjon- og merkevaresjef i Nortura Proff.

– Produktet ble lansert første gang i september 2017, etter en workshop sammen med Norges ledende kokker og interne ressurser i Nortura. Først rå variant og deretter sousvidekokt, samt en stekt kampanjevariant, sier hun.

Fikk Norturas innovasjonspris i lanseringsåret

Samme året som "Stykkevis og Delt"-konseptet ble lansert, fikk det Norturas egen innovasjonspris.

– «Stykkevis & Delt» tar utgangspunkt i noe av det mange i dag er veldig opptatt av; nemlig å utnytte hele dyret. Ved å finne spennende muligheter i «glemte» stykningsdeler bidrar konseptet til bedre ressursutnyttelse, sa juryen den gang.

Neste artikkel

Norske grisebønder har aldri produsert bedre