Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Omstridt valg av dansk ulvemotstandsleder

Valget av Steffen Troldtoft som leder for foreningen Ulvefrit Danmark er så kontroversielt at en av styremedlemmene har meldt seg ut i protest.

Denne uka ble Steffen Troldtoft valgt til ny leder av foreningen Ulvefrit Danmark på ekstraordinær generalforsamling.

Foreningen har 1100 medlemmer og er den største foreningen i sitt slag i Danmark.

Årsaken til at Troldtoft er kontroversiell er at han er sønn av 66-åringen som tidligere i høst fikk 40 dagers betinget fengsel for å ha skutt en ulv. Troldtoft skal også ha vært tilstede da ulven ble skutt.

Uegnet frontfigur

Blant dem som ikke er fornøyd med den nye lederen, er styremedlem Lis Rytter. Selv om den nye formannen ikke selv er direkte involvert i saken, mener Rytter at valget av ham som frontfigur, vil gjøre at foreningen assosieres med selvtekt og ulvedrap.

Annonse

– Jeg mener simpelthen at vi ikke kan ha han som formann samtidig som vi sier at vi er i mot selvtekt. I offentligheten forbindes han med ulvedrap, og da kan jeg ikke være med lenger, sier Rytter til DR Østjylland.

Hun understreker at foreningen er imot at fredede ulver skal få en plass i dansk natur, men at selvtekt ikke er veien å gå.

– Vi vil jobbe med å få endret loven, slik at ulven ikke er fredet lenger. Det er jo ikke sånn at alle og enhver kan løpe rundt og plaffe ned ulver i tide og utide, sier Rytter til den danske avisa.

Motstander av selvtekt

Steffen Troldstoft bekrefter at Rytter har forlatt foreningen og understreker at foreningen fremdeles er mot selvtekt.

– Jeg kjenner ikke noen som går inn for selvtekt og jeg kjenner heller ikke noen som har begått selvtekt, sier han til Landbrugsavisen.

Neste artikkel

Jeg velger meg grått