Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Populært med kuslipp

5000 personer så 36 våryre kyrs første møte med grønt gras på Skjetlein dette året.

I helga fant hele 5.000 besøkende veien til landbruksskolen på Skjetlein i Trøndelag for å se 36 våryre melkekyr slippe ut på vårbeite.

Over all forventning

– Det begynner å nærme seg like mange som Bygdøy Kongsgård har på sine årlige kuslipp-arrangementer på sitt beste. Dette var over all forventning, sier Marte Guttulsrød, prosjektleder for Åpen økologisk gård i Økologisk Norge, som hadde ansvaret for koordineringen av arrangementet.

– Det er tydelig at kuslipp har blitt en skikkelig happening også her i Trøndelag, og at folk vil markere startskuddet for våren ved å besøke en økologisk melkegård. Jeg tror mange foreldre ønsker å lære barna sine mer om hvor maten vår kommer fra, og er mer bevisste på hvordan den blir produsert, sa Marte Guttulsrød.

Kuslipp på Skjetlein videregående skole ble arrangert i samarbeid med Åpen økologisk gård, Rørosmeieriet og TINE. Skjetlein vgs leverer økologisk melk til begge meieriene, som begge hadde stands med smaksprøver under dagens kuslipp.

Produktutvikling

Annonse

Det har skjedd en sterk produktutvikling innen økologisk melk og meieriprodukter den siste tiden, og både Tine og Rørosmeieriet etterlyser flere økologiske melkeprodusenter i fjellregionen for å sikre at den forventede økningen i etterspørsel dekkes opp av norsk landbruk.

Rørosmeieriet hadde en omsetningsvekst på om lag 12 prosent i 2017 sammenliknet med året før, og forventer fortsatt vekst i 2018.

TINE opplevde en liten økning i volumet på økologisk søtmelk i 2017 sammenliknet med året før, og håper på vekst i 2018.

Neste artikkel

Markedsregulator: Det er ikke rom for nyetableringer på storfe