Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Prior har fått egg-avtale med Rema1000

Tilsvarer produksjonen fra 100 produsenter.

Prior blir hovedleverandør av egg til Rema1000. Alle eggene skal være fra frittgående systemer. Foto: Camilla Mellemstrand.
Prior blir hovedleverandør av egg til Rema1000. Alle eggene skal være fra frittgående systemer. Foto: Camilla Mellemstrand.

At Coop valgte Den Stolte Hane som ny hovedleverandør på egg, var et tøft slag i trynet for Nortura på nyåret, men en ny avtale med Rema1000 gir grunn til å glede seg.

Rema1000 har bestemt seg for at Prior skal bli deres hovedleverandør av egg.

– Vi har etter grundige vurderinger kommet fram til at Prior er det beste valget for REMA 1000 framover. Avtalen sikrer leveranser av egg fra norske bønder, av god kvalitet til bare lave priser. I tillegg har Nortura og Rema 1000 felles ambisjoner om å videreutvikle dyrevelferden i årene som kommer, sier kategoridirektør Ole Førre Skogstø i REMA 1000 i en pressemelding fra Nortura.

Bare frittgående

Rema 1000 har siden 2012 kun solgt egg fra frittgående høner og leveransene fra Nortura vil kun være frittgående.

– Egg er en viktig varegruppe for kundene våre. Stadig flere er opptatt av et sunt kosthold og bærekraftig landbruk. Vi anser Prior som et ledende fagmiljø på egg og ser fram til å samarbeide om å styrke produktkategorien videre, sier Skogstø.

Stolt og lettet

Annonse

Avtalen med Rema 1000 tilsvarer grovt regnet produksjonen fra 100 eggprodusenter.

– Jeg er på vegne av Nortura både glad og stolt over å ha fått avtale som hovedleverandør til Rema 1000. Dette har vi fått til etter et godt lagspill i hele organisasjonen fra medlem til salg. Avtalen er svært viktig for Nortura og våre eggprodusenter. Vi har eggprodusenter over hele landet. For å kunne opprettholde en industristruktur og logistikk som gjør det mulig å ivareta en slik geografisk spredning er vi avhengig av en høy markedsandel i sluttmarkedet, sier Harald Bjerknes, konserndirektør for salg, kategori og marked i Nortura.

Stort overskudd i markedet

Norturas siste prognoser viser et overskudd av egg på 2500 tonn i 2019.

Tilførslene forventes å øke med fem prosent sammenlikned med 2018, noe som skyldes nyetableringer, mens engrossalget bare forventes å øke 0,7 prosent i takt med befolkningsveksten.

Omsetningsrådet har godkjent førtidsslakting av verpehøns tilsvarende 1000 tonn egg i 2019, noe som vil bidra til å redusere overskuddet.

– Det store overskuddet av egg viser helt klart at det ikke finnes rom for nyetableringer i eggsektoren. Ytterligere nyetablering vil redusere lønnsomheten til produsentne i lang tid, sier Skulberg.

Neste artikkel

Me har underskot på storfekjøt