Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Prior med saktevoksende kylling fra 2023

Sammen med Norgesgruppen vil Prior gradvis innføre saktevoksende kylling.

SAKTEVOKSENDE: Fra 2023 skal Prior levere saktevoksende kylling til Norgesgruppen. Foto: Øystein Heggdal
SAKTEVOKSENDE: Fra 2023 skal Prior levere saktevoksende kylling til Norgesgruppen. Foto: Øystein Heggdal

Kundene til Norgesgruppen ønsker saktevoksende kyllinger, og det skal de nå få fra Prior.

– Vi har over tid observert at forbrukerpreferansene er i endring, og det er signaler vi tar på alvor. Ved å innføre saktevoksende kylling fra Prior Kyllinggården i dagligvaresegmentet vil forbrukerne få enda flere valgmuligheter når de handler. Vi håper og tror at dette blir tatt godt imot.

Det sier Siw Dejligbjerg Steen, som er konserndirektør i Nortura og øverste leder for Prior, og kategoridirektør for ferskvare i Norgesgruppen, Vidar Olsen i en pressemelding

Nortura har allerede både saktevoksende og standard kyllingraser i sine produksjoner, men det er først gang Prior Kyllinggården lanserer saktevoksende kyllingrase i dagligvaresegmentet.

Annonse

– En implementering av saktevoksende kyllingrase vil skje gradvis og hensynta behovet for tilpasning i bransjen. Oppstart hos aktuelle produsenter vil skje i et tempo som er bra for kyllingen, bonden og industrien, sier Siw Dejligbjerg Steen.

Det er ventet at de første kyllingene kommer i butikk i 2023.

Norsk kyllingproduksjon er kjent for å holde et høyt internasjonalt nivå uavhengig av rase. Norske bønder forholder seg til et strengt regelverk for dyrevelferd, som både de saktevoksende og stadard kyllingraser må forholde seg til.

Kyllingprodusentene har jobbet jevnt med tiltak for å styrke produksjonen, og Norge var for eksempel først ute med å fjerne bruken av Narasin i fôret. Man har også bidratt til å styrke helse- og velferdsegenskapene i avlsmålene i samarbeid med avlsselskapene.

Neste artikkel

Nok et utbrudd i Rogaland