Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Redusert dødelighet og økt grisingsprosent

Ingris-tallene klare.

OVERLEVELSE: Ingris-tallene viser at dødeligheten hos norske griser stadig blir mindre. Foto: Marit Glærum.
OVERLEVELSE: Ingris-tallene viser at dødeligheten hos norske griser stadig blir mindre. Foto: Marit Glærum.

I dag kom Norsvin med tallene for Ingris-brukerne i 2020.

- For purkebesetningene vil vi trekke frem at bøndene har blitt enda flinkere til å få purkene sine drektige enn før. Det er en viktig faktor for å få økonomi i produksjonen, sa Solveig Kongsrud som la fram tallene for Norsvin på et webinar.

For alle besetninger i 2020 er grisingsprosenten, inklusiv purker som er solgt drektige 85,7, noe som er en forbedring på 0,9 prosentpoeng fra året før. Statistikken viser at antall beregna avvente per årspurke har økt mye de senere årene og at det gjør det også i 2020.

- Siste året har effektiviteten hos norske purker økt med 0,5 avvente og landsgjennomsnittet for 2020 er 28,4 beregna avvente per årspurke. Dette er det høyeste gjennomsnittsresultat for alle besetninger i Ingris noen gang, skriver Norsvin.

Annonse

FLERE OVERLEVER

- Vi må også få si at vi er veldig fornøyd med at dødeligheten totalt sett for både smågris og slaktegris stadig går nedover, sier hun.

Administrerende direktør i Norsvin Olav Eik-Nes tilføyde at dette er godt arbeid fra alle involverte parter i norsk svineproduksjon.Kongsrud og Eik-Nes gratulerte også besetningene som har gjort det best, og en ekstra hyllest fikk Trond og Sissel Mehus som har vært i toppsjiktet i 10 år. En nykommer fra Innlandet, Anders Weldingh, fikk delt førsteplass for purker.

- Svært imponerende for en som akkurat har startet med gris, sa de Norsvinansatte.

Neste artikkel

Enestående svensk purkefjøs